Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Benny Örnerfors ny vd för Bilprovningen

Benny Örnerfors, Bilprovningens tidigare chef för Produktion, Teknik och IT, tillträder som ny vd för Bilprovningen den 1 juli. Han efterträder Magnus Ehrenstråhle.

– Benny Örnerfors har en gedigen erfarenhet av branschen, han är en uppskattad ledare och har rätt förutsättningar att utveckla Bilprovningen till en ansvarsfull och ledande aktör på en konkurrensutsatt marknad, säger Kerstin Lindberg Göransson, Bilprovningens styrelseordförande.

Delförsäljningen högsta prioritet för ny vd

– Jag ser fram emot den nya utmaningen. Mitt uppdrag handlar inledningsvis om att säkerställa att försäljningen av delar av Bilprovningens stationsnät blir så framgångsrik som möjligt, säger Benny Örnerfors, ny vd för Bilprovningen.

För att påskynda och underlätta utvecklingen av marknaden har staten och övriga ägare i Bilprovningen beslutat att sälja två tredjedelar av företagets stationsnät. Stationerna har delats in i tre likvärdiga grupperingar, varav två har bjudits ut till försäljning. Bilprovningen räknar med att köpeavtal kommer att tecknas under sommaren. Efter försäljningen blir Bilprovningen ett betydligt mindre företag, men behåller ett rikstäckande stationsnät.
         – Min uppgift är också att förbereda Bilprovningen för konkurrens och se till att vi får möjligheter att konkurrera på lika villkor som andra aktörer, säger Benny Örnerfors. Långsiktigt ska vi ligga i frontlinjen när det gäller kvalitet och service.
Bilprovningens tidigare vd Magnus Ehrenstråhle kommer att finnas kvar i bolaget och bland annat arbeta med försäljningen av Bilprovningens fastigheter.

Erfarenhet från företagsledningen sedan 2006

Benny Örnerfors är 53 år och civilingenjör. Han har arbetat inom Bilprovningen i ledande befattningar sedan 2001 och ingår i företagsledningen sedan 2006. De senaste tre åren har han varit chef för Produktion, Teknik och IT. Han har tidigare bland annat varit chef för De Lavals Research & Test Center och utvecklingschef på Plymovent AB

För mer information kontakta:

Kerstin Lindberg Göransson, styrelseordförande
Tel: 0708-91 61 10, e-post: kerstin.lindberggoransson@bilprovningen.se
Benny Örnerfors, verkställande direktör
Telefon: 0736-88 22 13, e-post: benny.ornerfors@bilprovningen.se 
Marit Thorin, informatör
Telefon: 0705-66 02 37, e-post: marit.thorin@bilprovningen.se