Mer innehåll

Bilprovningen medverkar i TV-programmet Vägens hjältar

Stockholmstrafiken är den absolut värsta i Sverige, och bland de besvärligaste i Europa med närmare 300 olyckor och incidenter varje dygn. I TV-programmet Vägens hjältar får vi möta människorna som jobbar för att skapa ordning i trafikkaoset – bärgare, larmoperatörer och vägassistansen samt de som arbetar proaktivt för säkra fordon och säkra förare – Bilprovningens besiktningstekniker.

För en vecka sedan hade Vägens hjältar premiär i Kanal 5. Det är ett program som ger en unik inblick i hur det ser ut på vägarna i Stockholms län. Med 0,5 miljoner fordon och nära 300 olyckor per dygn är det en av de mest kaosartade trafiksituationerna i hela Europa. Bakom varje olycka finns människor, både de som är drabbade och de som ska röja upp.

I programmet följer tittarna de personer som varje dag arbetar för att få trafiken att flyta så säkert och effektivt som möjligt - bärgare, larmoperatörer och vägassistansen när de försöker skapa ordning i trafikkaoset.

Miljontals besiktningar och möten med förare – årligen

I kvällens och flera avsnitt framöver medverkar även Bilprovningens besiktningstekniker som också bidrar till en tryggare trafik genom besiktningar och möten med miljontals förare varje år. I serien möter de bärgarna både i yrket och som privatpersoner.

– Det kändes självklart att Bilprovningen skulle vara med i Vägens hjältar eftersom vi arbetar för fler säkra fordon och säkra förare på vägarna. Och i programmet blir det tydligt vad som kan hända i trafiken när säkerheten brister. Vi vill göra bilisterna mer medvetna om vad som kan ske, men även att de ska vara mer proaktiva som förare och fordonsägare, säger Bilprovningens kommunikationschef Cecilia Blom Hesselgren.

www.bilprovningen.se/vägenshjältar

http://www.dplay.se/vagens-hjaltar

#vägenshjältar

För mer information eller intervjuer med besiktningstekniker som medverkar i Vägens hjältar kontakta

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66
e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

Marit Thorin, kommunikatör, mobil 0705-66 02 37, e-post: marit.thorin@bilprovningen.se