Mer innehåll

Bilprovningen först med digitala besiktningsprotokoll

För att ge kunder enkel tillgång till sina besiktningsprotokoll och bespara miljön från onödiga utskrifter, lanserar Bilprovningen, som första aktör på besiktningsmarknaden, digitala protokoll via sin smidiga och papperslösa tjänst Mina sidor.

När besiktningen är klar får kunden ett protokoll med resultatet, vad det innebär och vad som har kontrollerats på fordonet. Bara under 2019 delade Bilprovningen ut över 1,4 miljoner besiktningsprotokoll. Därutöver lämnade Bilprovningens kundcenter ut cirka 25 000 kopior främst till kunder som tappat bort sitt original.

Smidigt och papperslöst

För att underlätta för kunder som önskar ha enkel åtkomst till sina protokoll och samtidigt bespara miljön från onödiga utskrifter inför Bilprovningen nu, som första aktör på besiktningsmarknaden, digitala protokoll.

Hittills erbjuds de digitala protokollen via Mina sidor som är Bilprovningens smidiga och papperslösa tjänst för att bespara miljön. Registrering sker via www.bilprovningen.se/minasidor. Inloggning görs med bank-id.

Inbjudan och protokoll i digitalt format

I Mina sidor har kunden alla sina fordon samlade på ett ställe med en tydlig översikt när det är dags för besiktning. Tid bokas smidigt via en direktlänk intill varje fordon. Kunden får alltid en inbjudan till besiktning som skickas via mejl och ersätter tidigare pappersutskick.

I Mina sidor kan kunden nu också se och enkelt skriva ut sina besiktningsprotokoll digitalt. Protokoll finns för fordon som har besiktats hos Bilprovningen.

- Att ha tillgång till sina protokoll digitalt är efterfrågat av våra kunder. Därför känns det bra att kunna erbjuda detta via Mina sidor. Hittills har nästan 100 000 kunder registrerat sig för tjänsten, berättar Bilprovningens marknadschef Susanna Edberg.

Mer om besiktningsprotokollet

På 60-talet, när Bilprovningen startade, bestod protokollet av ett handskrivet original och två kopior med mellanliggande karbonpapper. I mitten av 70-talet ersattes det av en förtryckt version och i slutet av 90-talet, i samband med datorernas framfart, infördes gällande version.

Reception där protokoll överlämnas till kunden

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66 e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se