Mer innehåll

Bilprovningen fortsatt Sveriges mest hållbara besiktningsföretag

Svenska konsumenter har återigen utsett Bilprovningen till Sveriges mest hållbara besiktningsföretag. Det visar resultatet av undersökningen Sustainable Brand Index 2022 som offentliggjordes idag. I den totala rankingen klättrade Bilprovningen 16 placeringar, från 57 till 41, bland Sveriges 405 mest välkända varumärken.

I den årliga undersökningen Sustainable Brand Index bedömer över 24 000 svenska konsumenter vilka som är de mest hållbara varumärkena på den svenska marknaden. I årets undersökning ingick Sveriges 405 mest välkända varumärken.

Klättrar i rankingen

När resultatet av undersökningen offentliggjordes idag stod det klart att Bilprovningen klättrat 16 placeringar, från 57 till 41, och än en gång utsetts av till ett av Sveriges mest hållbara företag.

- Bilprovningen fortsätter att vara den klara branschledaren inom hållbarhet med gott avstånd till konkurrenterna. Det är ett tydligt tecken på att konsumenterna uppskattar det arbete som görs inom företaget, säger Erik Elvingsson Hedén, vd för och grundare av Sustainable Brand Index.

Bilprovningen utsågs också återigen till ”branschbäst” bland företag inom fordonsbesiktning. I motsats till Bilprovningen sjönk branschkollegorna i årets ranking

– På Bilprovningen gör vi vårt yttersta för att bidra till en hållbar utveckling. Fokus för arbetet är där vi kan göra störst skillnad och det är med säkra och klimatkloka fordon samt förare i centrum. Att svenska folket tycker vi är ett av landets mest hållbara varumärken och bäst i branschen pekar på att vi jobbar i rätt riktning. Vi känner oss både hedrade och peppade över den fina utmärkelsen, säger Bilprovningens vd Andreas Myhrman.

Hållbarhet i fokus i närmare 60 år

Ökad trafiksäkerhet och minskad klimatpåverkan har varit grunden för Bilprovningens verksamhet i nästan 60 år. Läs gärna mer om Bilprovningens hållbarhetsarbete i den senaste års- och hållbarhetsredovisningen som finns publicerad under finansiella rapporter på www.bilprovningen.se.

Om undersökningen

Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesstudie om hållbarhet. Studien har genomförts årligen sedan 2011. I 2022 års studie har ett riksrepresentativt urval av 24 300 svenskar intervjuats under perioden december 2021 – februari 2022. Totalt 409 varumärken har bedömts utifrån hur de upplevs prestera inom de 17 globala hållbarhetsmålen. För mer information om rankingen och undersökningen se www.sb-index.com/sweden.

Kvinna och man intill personbil utanför en bilprovningsanläggning

Bilprovningens fokus för hållbarhetsarbetet är säkra och klimatkloka fordon samt förare. Foto: Bilprovningen

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se