Mer innehåll

Besiktningstekniker på station

Om Bilprovningen

Bilprovningen finns för din och allas trygghet. Sedan 1963. Med närmare 110 stationer från Skurup i söder till Gällivare i norr är vi Sveriges ledande aktör inom fordonsbesiktning. Vi bidrar till att minska fordonens påverkan på miljön, öka trafiksäkerheten och att rädda liv. Tack var vårt långsiktiga hållbarhetsarbete har Bilprovningen utsetts till branschbäst på hållbarhet i Sustainable Brand Index allt sedan den årliga mätningen startade 2011.

Den 1 juni 2023 inleddes ett nytt spännande kapitel i Bilprovningens historia när Svensk Maskinprovning (SMP) AB förvärvades. Mer information om SMP och dess verksamhet hittar du på svenskmaskinprovning.se.

Ikon för besiktning

Här hittar du fakta om Bilprovningen och bolagets historia. Du kan även ta del av vår värdegrund och vårt kundlöfte.

Ikon för dokumentation

Svenska staten äger samtliga aktier i AB Svensk Bilprovning. Här kan du läsa om hur bolaget styrs. Du hittar även information om vår ledning och styrelse samt information om årsstämma och protokoll.

Ikon för mätning

Här kan du ta del av finansiell information från Bilprovningen. Det inkluderas våra finansiella rapporter och kalendarium.

Person kliver ur bil framför Bilprovningens station

Fördelar med Mina sidor Privat

Mina sidor Privat förenklar din vardag. Du får en tydlig översikt över dina fordon, när de senast besiktades och deras sista datum för besiktning. Du bokar enkelt en tid när det är dags för besiktning.

  • Ta del av förmånliga erbjudanden
  • Se dina besiktningsprotokoll
  • Få inbjudan till kontrollbesiktning via mejl och alltid till ett rabatterat pris