Mer innehåll

Press­meddelanden från Bilprovningen

Välkommen till Bilprovningens pressrum. Här kan du ta del av våra senaste pressmeddelanden, prenumerera på pressmeddelanden och ladda ner material för publicering i samband med redaktionell text.

Presskontakt

Pressmaterial

Prenumerera på nyhetsbrev

Kommunikationschef

Bild av Bilprovningens kommunikationschef

Cecilia Blom Hesselgren

0706 - 87 03 66

Vänligen respektera att dessa kontaktuppgifter endast gäller pressrelaterade frågor.

Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera på våra nyhetsbrev.


Vi behöver din e-postadress för att kunna hantera din prenumeration på pressmeddelanden från Bilprovningen. Här kan du läsa om vår hantering av dina personuppgifter (GDPR) som du godkänner när du skickar din e-postadress för att starta en prenumeration på pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

 • Bilprovningsanställd pekar på en fastighet.

  Bilprovningen tillbaka i Lund hösten 2022


  Bilprovningen gläder sig åt att återvända till Lund där man fanns i närmare 50 år. I höst öppnas en ny och lättillgänglig station ett stenkast från E22 i södra Lund.
 • Bil och husvagn på väg

  Stor andel däckexplosioner på husvagnar


  Var sjätte husvagn har råkat ut för minst ett däckhaveri under de senaste tio åren. Över hälften berodde på explosioner. Det visar en undersökning från Svenska däcksäkerhetsrådet, där Bilprovningen ingår.
 • Bilar på väg i ösregn och dålig sikt

  Nyckfullt väder och mycket trafik under midsommarhelgen– här är tipsen för en tryggare och säkrare bilresa


  Svensk midsommar är känd för att bjuda på snabba väderomslag mellan regn och sol. Detta ger inte minst utmanande vägbanor med starka reflexer. Det tillsammans med att trafiken är tät när många av oss är ute på vägarna medför ökad risk för olyckor i trafiken. Synoptik och Bilprovningen ger dig tipsen för en tryggare och säkrare bilresa.
 • En röd bil och en röd husvagn kontrollbesiktas av flera besiktningstekniker i en besiktningshall.

  Bilprovningens statistik 2021:Tre av tio husvagnar har brister


  Sommaren närmar sig och snart är det dags för många att åka på semester med husvagnen. Trots korta körsträckor visar Bilprovningens besiktningsstatistik för 2021 att tre av tio husvagnar hade brister och var femte fel som kräver efterkontroll. Mot bakgrund av detta rekommenderar Bilprovningen, som månar om säkra fordon, att säkra ”pärlan” inför säsongen.