Mer innehåll

Press­meddelanden från Bilprovningen

Välkommen till Bilprovningens pressrum. Här kan du ta del av våra senaste pressmeddelanden, prenumerera på pressmeddelanden och ladda ner material för publicering i samband med redaktionell text.

Presskontakt

Pressmaterial

Prenumerera på nyhetsbrev

Kommunikationschef

Bild av Bilprovningens kommunikationschef

Cecilia Blom Hesselgren

0706 - 87 03 66

Vänligen respektera att dessa kontaktuppgifter endast gäller pressrelaterade frågor.

Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera på våra nyhetsbrev.


Vi behöver din e-postadress för att kunna hantera din prenumeration på pressmeddelanden från Bilprovningen. Här kan du läsa om vår hantering av dina personuppgifter (GDPR) som du godkänner när du skickar din e-postadress för att starta en prenumeration på pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

 • En polis gör en nykterhetskontroll på en bilist.

  Allt färre tipsar om rattfylleri– MHF och Bilprovningen vill se mer civilkurage


  Andelen rattfyllerister som grips efter tips från allmänheten har minskat med 90 procent under de senaste 20 åren. MHF och Bilprovningen vill se ett större civilkurage från allmänheten när det gäller att tipsa polisen om misstänkta rattfyllerister. Ett tips kan vara avgörande för att förhindra en olycka och rädda liv i trafiken.
 • Två män och en motorcykel på parkeringen framför en bilprovningsstation.

  Bilprovningens besiktningsstatistik 2022:Var tionde motorcykel har allvarliga brister


  Våren är här, likaså högsäsongen för motorcyklar. I jämförelse med andra fordonsslag är de i gott skick, men av de närmare 30 000 som Bilprovningen besiktade under 2022, hade fler än var femte motorcykel brister och var tionde fel som kräver efterkontroll.
 • En gulklädd man i en hjullastare av fabrikatet Volvo lastar grus i ett grustag.

  Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB


  Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB och utökar därmed sin verksamhet från fordonsbesiktning till att även omfatta tjänster såsom besiktning, certifiering och provning inom maskin- och miljösäkerhet. Genom förvärvet förstärker Bilprovningen sin konkurrenskraft och position på marknaden.
 • Man i bilprovningskläder lutar sig mot en bil i en besiktningshall och tittar leende in i kameran

  Delårsrapport januari-mars 2023Ett kvartal präglat av fortsatta satsningar


  Året har inletts med förväntat låga marknadsvolymer vilket också förstärkts av den sena våren. Rörelseresultatet uppgick till -23 MSEK vilket förklaras av den låga marknadsvolymen, 17 ny- och ometableringar på två år samt andra strategiska satsningar för att utveckla företaget.