Mer innehåll

Press­meddelanden från Bilprovningen

Välkommen till Bilprovningens pressrum. Här kan du ta del av våra senaste pressmeddelanden, prenumerera på pressmeddelanden och ladda ner material för publicering i samband med redaktionell text.

Presskontakt

Pressmaterial

Prenumerera på nyhetsbrev

Kommunikationschef

Bild av Bilprovningens kommunikationschef

Cecilia Blom Hesselgren

0706 - 87 03 66

Vänligen respektera att dessa kontaktuppgifter endast gäller pressrelaterade frågor.

Fyll i din e-postadress för att börja prenumerera på våra nyhetsbrev.


Vi behöver din e-postadress för att kunna hantera din prenumeration på pressmeddelanden från Bilprovningen. Här kan du läsa om vår hantering av dina personuppgifter (GDPR) som du godkänner när du skickar din e-postadress för att starta en prenumeration på pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

 • Leende kvinnlig besiktningstekniker kontrollerar gasolutrustningen i en husbil

  Bilprovningens statistik 2023:Husvagnar har dubbelt så många brister i gasolutrustningen som husbilar


  Statistik från Bilprovningen visar att under 2023 kontrollerades gasolen endast i 4 av 10 husvagnar och husbilar. Den låga andelen kan öka risken för att läckage och trasiga slangar inte upptäcks i tid och i sämsta fall leder till brand och explosion. Enligt statistiken har gasolutrustningen i husvagnar dubbelt så många brister som i husbilar.
 • Kontrollbesiktning av husbil

  Bilprovningens besiktningsstatistik 2023:Brister hos närmare var tredje husbil


  Snart är det dags att bege sig ut på utflykt med husbilen. Inför säsongen offentliggör Bilprovningen det senaste besiktningsutfallet som pekar på många brister, trots att fordonen är relativt unga och har korta körsträckor. Mot bakgrund av detta är det en god idé att se över sin ”pärla” inför sommarens alla resor.
 • En besiktningstekniker kliver in i en bil med husvagn för att köra in den i besiktningshallen

  Bilprovningens besiktningsstatistik 2023:Brister hos tre av tio husvagnar


  Hem, ljuva hus på hjul. Snart är det många som tillbringar större delen av sin tid i husvagnen. Därför är det hög tid att fundera på hur pärlan mår efter vinterförvaringen och vilka förberedelser som behövs för att trygga semestern, inte minst mot bakgrund av utfallet av Bilprovningens besiktningsstatistik för 2023.
 • Leende blond kvinna och mörkhårig man håller upp en stor värdecheck

  Delårsrapport januari-mars 2024Stark inledning på året


  Som förväntat inleddes 2024 med lägre marknadsvolymer än föregående år. Tack vare effektiviseringar presterades ett starkt första kvartal med förbättrad lönsamhet. Jämfört med föregående år ökade koncernens nettoomsättning med 31 MSEK till 194 MSEK och rörelseresultatet med 2 MSEK till -19 MSEK.