Mer innehåll

I höst sänds en andra säsong av realityserien Bilprovningen i TV3 och Viafree

Det blir ett kärt återseende för många tittare när en andra säsong av realityserien Bilprovningen sänds i TV3 och Viafree i höst. De omtyckta besiktningsteknikerna Fredrik, Ylva, Sandra, Lasse och Bosse i Tidaholm är tillbaka i rutan, liksom alla härliga kunder och fordon.

I måndags inledde produktionsbolaget OTW på uppdrag av MTG Sverige inspelningen av den andra säsongen av realityserien Bilprovningen.

Härliga möten och samtal om fordon

Det innebär att tittarna får fortsätta följa Bilprovningens besiktningstekniker Fredrik, Ylva, Sandra, Lasse och Bosse i Tidaholm, deras sammanhållning och vardag samt spännande möten med olika kunder och fordon.

Stammisen Kjell kommer också tillbaka, liksom medarbetaren och bilsamlaren Bengt i Mora. Dessutom dyker flera nya karaktärer upp i rutan, bland annat Claudio som är utlånad till Tidaholm från Bilprovningens station i Jönköping.

- Det är fantastiskt roligt att det har gått så bra för Bilprovningen. Det är ett fint program med värme, härliga karaktärer och en spännande vardag som faktiskt angår de flesta svenskar, säger Camilla Rydbacken, programdirektör MTG Sverige.

Inte bara ett färdmedel utan en livsstil

Fordon spelar en central roll i många svenskars liv – allt från att vara ett privat transportmedel eller kärnan i en verksamhet, till att utgöra ett älskat hem under semestern eller en kul hobby i garaget.

Seriens framgång bekräftar att det finns många som tycker att det är kul att se alla härliga bilar, motorcyklar, husvagnar mm. och höra berättelserna om dem. 80-talsserien ”Macken” på samma tema var en av Sveriges största TV-succéer och går dessutom just nu för fulla hus som musikal.

- Vi är oerhört stolta över att Bilprovningen fick en egen TV-serie förra året och än mer nu när det står klart att det var en tittarsuccé och att det blir en andra säsong, säger Bilprovningens kommunikationschef Cecilia Blom Hesselgren.

Inspelningen av serien sker i sommar och sänds i TV3 och Viafree, som är en gratis playtjänst, i höst.

Följ gärna Bilprovningen i Tidaholm redan nu:

https://www.facebook.com/BilprovningenTidaholm

https://www.instagram.com/bilprovningen_tidaholm/

Officiell hashtag för Bilprovningen: #bilprovningentv3

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

Michelle Baumann, Projektledare Kommunikation MTG Sverige, mobil: 0736-99 23 07, e-post: michelle.baumann@mtgsverige.com