Mer innehåll

Logga in som

Registrera dig

För att logga in behöver du registrera dig för Mina Sidor.

besiktningstekniker

Hur kan vi hjälpa dig?

Vanliga frågor

 • När är det krav på vinterdäck?

  Under perioden 1 december till 31 mars omfattas både tunga och lätta fordon av kravet på vinterdäck om det är vinterväglag. Vinterdäck kan vara odubbade eller dubbade. Läs mer på Transportstyrelsens webbplatsDubbdäck 1 oktober-15 aprilDet är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april och om det befaras bli vinterväglag. Det får inte finnas både dubbade och odubbade däck på fordonet.Bil och släpvagnOm bilen har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag. Detta gäller även om fordonet är undantaget från kravet på vinterdäck. Har bilen odubbade däck får släpvagnen ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck.
 • Vad gäller när man bygger om ett fordon till A-traktor?

  Vi har tagit fram en översiktligt information/tolkning ”Att bygga A-traktor” som du kan läsa här.
 • Vad kostar en besiktning?

  För kontrollbesiktning personbil, som är vår mest efterfrågade tjänst, tillämpar vi en marknadsanpassad prissättning. Detta innebör att priset kontrollbesiktning av en personbil kan variera mellan stationer och dag samt tid på dygnet. Aktuella priser ser du i bilprovningen.se/boka när du väljer station och tid.Aktuella priser för kontrollbesiktning av övriga fordonsslag och efterkontroll/ombesiktning hittar du här.För dig som väljer drop-in istället för att boka en tid i förväg tillkommer en serviceavgift om 100 kr. Här hittar du mer information om drop-in.
 • Hur och var anger jag min rabattkod?

  Om du har en rabattkod att ange vid bokning så kan du ange denna när du bokar tid på vår hemsida eller om du ringer oss.Om du bokar tid vid hemsidan så anger du rabattkoden i steget där du väljer station och tid i fältet längst upp. och om du ringer för att boka tid så anger du din rabattkod i samtalet.Det går endast att lägga in rabattkoden vid nybokning. Om man redan har en bokad tid, behöver denna avbokas och boka en ny tid där man anger kampanjkoden från början.Om du inte kan se rabattkodsfältet när du bokar via hemsidan så kan detta bero på att ditt fordon har fått en förelagen tid som har ett fast pris. Om du istället vill boka en annan tid med en rabattkod så behöver man avboka den föreslagna tiden och boka en ny tid.
 • Hur får jag tag på tidigare besiktningsprotokoll?

  Mina sidor Privat och företag kan du se dina besiktningsprotokoll digitalt och enkelt skiva ut dem. Besiktningsprotokollen är högst tre år gamla och finns för fordon som har besiktats hos Bilprovningen.Vill du få tag på andra besiktningsprotokoll (från exempelvis andra fordon) kan du få protokollskopior via e-post, förutsatt att du har registreringsnumret. Besiktningsprotokollen är högst tre år gamla och finns för fordon som har besiktats hos Bilprovningen. Obs du kan beställa max fem protokollskopior per dygn .Klicka här för att beställa protokoll – och välj sedan ”besiktningsprotokoll” i formulärets ämnesrad.
 • Vad gäller för löstagbar dragkrok?

  Om din bil har en löstagbar dragkrok tar du med den och eventuell nyckel till dragkroken när du ska besikta.Vi kontrollerar att din dragkrok går att sätta fast och att ta bort samt att eventuellt nyckellås fungerar. Är du osäker på hur dragkroken ska fungera eller repareras rekommenderar vi dig att ta kontakt med tillverkaren.

Kontakt

Du kan komma i kontakt med oss genom att ringa eller skriva till oss.

Öppettider

Kundservice & ekonomifrågor:
Måndag - fredag: 07:00 - 19:00
Lördag: 08:00 - 15:00
Söndag: 11:00 - 18:00

Registreringsbesiktningsfrågor:
Måndag - fredag: 08:00 - 17:00

 

Kundservice

0771-600 600

Ekonomifrågor

0771-600 600

Registrerings-besiktningsfrågor

0771-600 500

Skriv till oss