Mer innehåll

Bilprovningen öppnar en station vid Järva krog i Solna

Vintern 2021 öppnar Bilprovningen portarna till en ny och lättåtkomlig station vid Järva krog, mitt i korsningen mellan E4 och E18 samt bara 5 km från centrala Stockholm. Stationen kommer att ta emot samtliga lätta fordonsslag för kontrollbesiktning och tilläggstjänster.

Bilprovningen fortsätter sin expansion i den växande huvudstadsregionen, där befolkningen, antalet personbilar och pendlare ständigt ökar. I slutet av 2021 öppnas portarna till ännu en nyetablering som kommer att finnas på bottenvåningen i ett nytt stort garage med nio parkeringsdäck vid Järva krog.

Ny station i korsningen mellan E4 och E18

Järva krog är en mycket välkänd trafikplats 5 km norr om centrala Stockholm där Bergshamraleden övergår i Enköpingsvägen (E18) vid korsningen med Uppsalavägen (E4). Det är många som arbetar och bor i området, som dessutom passeras av över 200 000 trafikanter dagligen. I närheten finns också Skandinaviens största shoppingcentrum, Mall of Scandinavia.

Bilprovningens lokal utvecklas av NCC som inom kort börjar bygga det nya parkeringshuset i Kvartersstaden i samarbete med Solna stad. Projektet ses som mycket positivt av alla parter. Utöver Bilprovningen kommer en hamburgerrestaurang och fordonsfirma att finnas i huset. Läs mer om bygget på https://www.ncc.se/media/nyheter/ncc-bygger-nytt-parkeringsgarage-i-jarva-krog/.

– Vi är glada över att ha kommit över ett så välkänt, lättillgängligt och attraktivt läge. Det är verkligen A och O för att kunna erbjuda kunderna en så smidig besiktning som möjligt. Kunder som väljer Bilprovningen i Järva krog kommer inte att behöva åka extra för att besikta sina fordon, utan kunna göra det i samband med att man ändå är på väg, säger regionchef Fredrik Walther, som ansvarar för samtliga anläggningar i Stockholm.

Den nya stationen i Järva krog kommer att ha två lyftar och kunna ta emot samtliga lätta fordonsslag, dvs. personbilar, lätta lastbilar, motorcyklar och lätta släp mm.

Starkt och välkänt varumärke

Bilprovningen, som ägs till 100 procent av staten, är den ledande och enda rikstäckande aktören på besiktningsmarknaden. I dagsläget har Bilprovningen 101 stationer från söder till norr, varav sju är belägna norr om Stockholm; Solna, Sundbyberg-Rissne, Kallhäll, Sollentuna-Häggvik, Upplands Väsby, Rosersberg och Märsta. Dessutom byggs en ny anläggning i Stäket som öppnas nästa vår.

- Vi hoppas att vår service och närhet i kombination med vårt varumärke, goda rykte och långa erfarenhet attraherar många kunder till den nya stationen i Järva krog. Ni är alla varmt välkomna till oss, avslutar Fredrik Walther.

stationschef Nelly Lindholm och regionchef Fredrik Walther.

Stationschef Nelly Lindholm och regionchef Fredrik Walther.

För mer information

Fredrik Walther, regionchef Stockholm, mobil: 0700-02 00 06, e-post: fredrik.walther@bilprovningen.se

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se