Mer innehåll

Våren 2022 öppnar Bilprovningen Järfälla-Jakobsberg

Till våren öppnar Bilprovningen ytterligare en station i Järfälla. Det blir en ny och lättåtkomlig anläggning i Jakobsbergs centrum. Nyetableringen kommer att vara ett bra komplement till den befintliga stationen i Stäket.

Bilprovningen har en anläggning i Stäket. För att förstärka närvaron i Järfälla, vars upptagningsområde är stort, har ytterligare etableringsmöjligheter eftersökts och nu har ett attraktivt läge hittats.

Lättillgängligt i Jakobsbergs centrum

Bilprovningen har fått tillgång till en lokal intill den tidigare gymnasieskolan i Jakobsbergs centrum. Den är både lätt att hitta och åka till för de många näringsidkare och boende som finns i närheten.

- När denna möjlighet dök upp valde vi att slå till direkt. Att ha ett välkänt och lättillgängligt läge är verkligen A och O för att kunna erbjuda kunderna en så smidig besiktning som möjligt, säger regionchef Fredrik Walther, som ansvarar för samtliga Bilprovningens anläggningar i Stockholm.

Innan stationen kan tas i drift krävs en del anpassningar av lokalen och installation av utrustning. När portarna öppnar våren 2022 kommer anläggningen att heta Bilprovningen Järfälla-Jakobsberg, ha två lyftar och ta emot personbilar, lätta lastbilar samt mc. Adressen är Järfällavägen 100.

Starkt och välkänt varumärke

Bilprovningen, som ägs till 100 procent av staten, har i dagsläget närmare 100 stationer från söder till norr och är den ledande aktören på besiktningsmarknaden.

I norra Stockholm finns, utöver Järfälla, stationer i Märsta, Rosersberg, Sollentuna-Häggvik, Sundbyberg-Rissne och Upplands Väsby. Dessutom öppnas nya anläggningar i Järva Krog och Kungsängen-Brunna i vinter.

- Vi är glada för ytterligare en station i Järfälla och hoppas att vår service och närhet i kombination med vårt varumärke, goda rykte och långa erfarenhet attraherar många kunder till vår nya station. Vi passar på att redan nu hälsa alla varmt välkomna till oss, avslutar Fredrik Walther.

Regionchef Fredrik Walther framför nyetableringen

För mer information

Fredrik Walther, chef Stockholm och region Öst, mobil: 0700-02 00 06, e-post: fredrik.walther@bilprovningen.se

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se