Mer innehåll

Bilprovningen tillbaka i Stockholm-Högdalen med ny station nästa år

Bilprovningen gläder sig åt att återvända till Högdalen. Hösten 2021 öppnas portarna till en ny, fräsch och lättillgänglig station, belägen ett stenkast från väg 73. Bilprovningen ökar därmed sin närvaro i södra Stockholm. Befintliga anläggningar finns i Huddinge, Nacka, Norsborg, Västerhaninge och på Värmdö.

Södra Storstockholm är en region i kraftig expansion. Befolkningen ökar och antalet personbilar och pendlare likaså. I dagsläget har Bilprovningen stationer i Huddinge, Nacka, Norsborg, Västerhaninge och på Värmdö. Bolaget har sedan en tid tillbaka sökt efter fler kundnära lägen för att förstärka sin närvaro i området.

Nybyggd station i lättillgängligt läge intill väg 73

Nu har Bilprovningen hittat ett attraktivt och lättillgängligt läge i Högdalens företagsområde på Harpsundsvägen 166, nära väg 229, Gubbängens trafikplats och väg 73 som är en av de mest trafikintensiva infarterna till och från södra Stockholm.

– Vi vill erbjuda kunderna en så smidig besiktning som möjligt och då är läget A och O. Nyetableringen i Högdalen motsvarar verkligen våra förväntningar. Den kommer att vara både enkel att hitta och åka till, säger regionchef Fredrik Walther, som ansvarar för Bilprovningens anläggningar i Stockholm.

Det innebär att Bilprovningen, efter några års frånvaro, etablerar sig på nytt i Högdalen. Den förra stationen avyttrades i samband omregleringen av fordonsbesiktningsmarknaden.

När Bilprovningen nya station är färdigbyggd och portarna öppnar hösten 2021 kommer kunder med lätta fordon, dvs. personbilar och mc, att kunna tas emot. Lokalen ägs och utvecklas av JSR-Fastigheter och det gemensamma projektet ses som mycket positivt av båda parter.

Starkt och välkänt varumärke

Bilprovningen, som ägs till 100 procent av staten, är den ledande och enda rikstäckande aktören på besiktningsmarknaden. Inklusive anläggningen i Högdalen kommer Bilprovningen att ha 102 stationer.

– Vi gläder oss åt att komma tillbaka till Högdalen och hoppas att vår service och närhet i kombination med vårt varumärke, goda rykte och långa erfarenhet attraherar många kunder. De är alla varmt välkomna till oss, avslutar Fredrik Walther.

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

Fredrik Walther, regionchef Stockholm, mobil: 0700-02 00 06, e-post: fredrik.walther@bilprovningen.se