Mer innehåll

Bättre service när Bilprovningen-Herrhagen öppnar i sommar

Bilprovningen i Karlstad expanderar tack vare en flytt från Tullholmsviken till en större lokal på Herrhagen. När stationen öppnar i sommar kommer även husvagnar, husbilar, släpvagnar och skåpbilar att kunna tas emot. Det fina läget i kombination med en nyrenoverad lokal med större ytor gör dessutom att besöket blir både smidigare och trevligare för kunderna.

I sommar flyttar Bilprovningen i Karlstad från Tullholmsviken till Herrhagen där man fått tillgång till en större lokal på Verkstadsgatan 9, intill den gamla bussdepån och sporthallen. Fredrik Sundberg Fastigheter som äger lokalen kommer att utveckla den för Bilprovningens verksamhet och det gemensamma projektet ses som mycket positivt av båda parter.

Nyrenoverat i attraktivt läge

Det välkända läget i kombination med en nyrenoverad lokal med större ytor både utvändigt och invändigt kommer att höja kundupplevelsen väsentligt.

- Vi är glada över att ha kommit över en större lokal i ett så attraktivt läge. Det är verkligen A och O för att kunna erbjuda kunderna en så smidig besiktning som möjligt., berättar Lars Olsson, som är stationschef för Bilprovningen i Karlstad.

Efter flytten är Bilprovningen den besiktningsaktör som är närmast innerstan och de expansiva områden och nya stadsdelar som växer fram i Karlstad, såsom Tullholmsviken och Bryggudden.

Bättre kunderbjudande

En annan stor fördel med flytten är att Bilprovningen även kommer att kunna erbjuda besiktning av husvagnar, husbilar, släpvagnar och större skåpbilar.

- Vi har länge velat utöka tjänsteutbudet, men varit alltför trångbodda. Tack vare flytten kommer vi att ha fler banor och kunna förbättra kapaciteten väsentligt. Det innebär att vi kommer att kunna ta emot fler fordonsslag än bara personbilar, lätta lastbilar och motorcyklar vilket känns oerhört positivt, fortsätter Lars Olsson.

Starkt och välkänt varumärke

Bilprovningen, som ägs till 100 procent av staten, är den ledande och enda rikstäckande aktören på besiktningsmarknaden. I dagsläget har Bilprovningen 95 stationer från söder till norr.

- Vi hoppas att den förbättrade servicen i kombination med vårt varumärke, goda rykte och långa erfarenhet attraherar såväl gamla som nya kunder när vi slår upp portarna till Bilprovningen-Herrhagen i sommar. Vi passar på att redan nu hälsa våra kunder varmt välkomna till oss, avslutar Manpreet Bajaj, som är chef för region Mitt.

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

Manpreet Bajaj, regionchef Mitt, mobil: 0700-02 00 46, e-post: manpreet.bajaj@bilprovningen.se

Lars Olsson, stationschef Karlstad, Hagfors och Sysslebäck, mobil: 0703-98 41 16, e-post: lars.olsson2@bilprovningen.se