Mer innehåll

I höst öppnar Bilprovningen en station i Västerhaninge

Bilprovningen satsar på södra Storstockholm. Utöver nyetableringen i Kungens Kurva öppnar Bilprovningen nu också en station i Västerhaninge. Portarna till den nya och lättillgängliga stationen i Håga industriområde slås upp hösten 2018.

Bilprovningen söker kontinuerligt optimera sitt stationsnät för att erbjuda bästa möjliga tillgänglighet och service till sina kunder. Under de senaste åren har flera stationer tillkommit, varav många i Storstockholm.

Expansiv region med många bilister

Södra Storstockholm är en region i kraftig expansion. Befolkningen ökar och antalet personbilar och pendlare likaså. Därför vill Bilprovningen komplettera sin närvaro i området och väljer att utöver nyetableringen i Kungens Kurva öppna en station i Västerhaninge. Bilprovningens övriga stationer söder om Stockholm är belägna i Norsborg, Nacka och på Värmdö.

Ny, fräsch station i lättillgängligt läge

Den nya och fräscha stationen i Västerhaninge kommer att vara mycket lättillgänglig. Lokalen finns i Håga industriområde i närheten av väg 257 söder om Västerhaninge station. Adressen är Förrådsvägen 2.

- Vi vill erbjuda kunderna en så smidig besiktning som möjligt och då är läget A och O. Lokalen i Västerhaninge motsvarar verkligen våra förväntningar. Den är både enkel att hitta och åka till, säger områdeschefen Björn Sterner, som även ansvarar för Bilprovningens övriga stationer söder om Stockholm.

Starkt och välkänt varumärke

Just nu anpassas lokalen för Bilprovningens typ av verksamhet. Stationen kommer att ha en bana för lätta fordon och beräknas kunna öppnas redan till hösten.

- Vi hoppas att vår service och vårt varumärke, goda rykte samt långa erfarenhet attraherar många kunder till den nya stationen i Västerhaninge, avslutar Björn Sterner.

Västerhaninge den hundrade stationen

Bilprovningen, som numera ägs till 100 procent av staten, är den ledande och enda rikstäckande aktören på besiktningsmarknaden. I dagsläget har Bilprovningen 99 stationer från Skurup till Karesuando. Det innebär att nyetableringen i Västerhaninge är Bilprovningens hundrade station!

För mer information

Björn Sterner, områdeschef södra Stockholm, mobil: 0708-33 77 58, e-post: bjorn.sterner@bilprovningen.se

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se