Mer innehåll

Bilprovningen öppnar en station på Ekerö

Hösten 2021 öppnar Bilprovningen portarna till en ny, lättåtkomlig och rymlig station som ligger i direkt anslutning till Bryggavägen som går mellan Ekerö centrum och färjeläget. Anläggningen kommer att ta emot personbilar, lätta lastbilar och motorcyklar.

Bilprovningen söker kontinuerligt optimera sitt stationsnät för att erbjuda bästa möjliga tillgänglighet och service till sina kunder.

För att förstärka närvaron i den växande huvudstadsregionen har Bilprovningen under en tid letat efter ytterligare etableringsmöjligheter. Nu har ett attraktivt läge hittats på Ekerö där befolkningen och antalet personbilar ökar.

Lättillgänglig station mellan centrum och färjeleden

Bilprovningen har fått tillgång till en lokal i direkt anslutning till vägen som går mellan Ekerö centrum och färjeläget till linjen Ekerö-Slagsta. Lokalen som tidigare använts som lager är rymlig.

– Vi vill kunna erbjuda kunderna en så smidig besiktning som möjligt och läget på lokalen i kombination med de stora ytorna utvändigt och invändigt motsvarar verkligen våra förväntningar. Boende på Ekerö kommer inte att behöva åka extra för att besikta sina fordon, utan kunna göra det i samband med att man ändå ska till centrum eller fastlandet, säger stationschef Roger Svanborg.

Lokalen anpassas just nu till Bilprovningens verksamhet och beräknas öppna redan i höst.

Stationen kommer att ha två lyftar och ta emot personbilar, lätta lastbilar och motorcyklar. Adressen är Bryggavägen 100, mitt emot Jaktia, Mälarö Djur & Fritid och Mälarö Skydd.

Starkt och välkänt varumärke

Bilprovningen, som ägs till 100 procent av staten, är den ledande aktören på besiktningsmarknaden. I dagsläget har Bilprovningen 97 stationer från Skurup i söder till Gällivare i norr.

- Vi är glada över att komma till Ekerö och hoppas att vår service och närhet i kombination med vårt varumärke, goda rykte och långa erfarenhet attraherar många boende till vår nya station. Vi passar på att redan nu hälsa alla varmt välkomna till oss, avslutar Fredrik Walther, som är chef för region Öst.

På plats vid Bilprovningens nyetablering på Ekerö

För mer information

Roger Svanborg, stationschef Ekerö, mobil: 0703-96 94 44, e-post: roger.svanborg@bilprovningen.se

Fredrik Walther, regionchef Norr, mobil: 0700-02 00 06, e-post: fredrik.walther@bilprovningen.se

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se