Mer innehåll

Ett Gulsvart Hjärta i fokus när Bilprovningen blir sponsor till Västerås IK

Bilprovningen och stiftelsen Friends har ett nationellt partnerskap. Sedan början av året har parterna även börjat samarbeta lokalt för att tillsammans medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Bilprovningen i Västerås-Tunbytorp är en av de första stationerna att testa det lokala konceptet. Personalens val föll på Västerås IK och att stödja klubbens värdegrundsarbete ”Ett Gulsvart Hjärta”.

Att stödja Friends var ett självklart val för Bilprovningen eftersom båda arbetar för att skapa ett tryggare samhälle. Gemensamt är en nollvision - oavsett om det gäller trafikolyckor eller mobbning. Partnerskapet öppnar upp för ett samarbete inte ”bara” på vägarna eller i våra barns klassrum, utan i ett tryggare klimat på arbetsplatsen och i kundmötet.

Ett sätt att ge tillbaka

I början av året valde Bilprovningen att utvidga samarbetet med Friends till att även omfatta sponsring av idrottsföreningar lokalt. Det har varit ett önskemål från flera stationer under lång tid och ett fint sätt att ge tillbaka till de orter där Bilprovningen verkar.

Utöver ekonomiskt stöd är ambitionen att medverka till en tryggare idrott för barn och unga, för att belysa vikten av såväl fysisk som psykisk hälsa. Därför inkluderar Bilprovningens sponsring alltid insatser av Friends inom de områden där klubben kan behöva stöd och verktyg.

Stationspersonalen valde Västerås IK

Bilprovningen i Västerås-Tunbytorp är en av de första stationerna att testa företagets nya lokala koncept. Valet av förening, som gjordes av personalen, föll på Västerås IK (VIK) med cirka 650 aktiva barn och ungdomar.

- Det känns betydelsefullt och viktigt att kunna bidra till ett trygghetsarbete i en stor organisation som Västerås IK och att nå ut till så många personer i olika åldrar, säger Jens Barkensjö, besiktningstekniker på Bilprovningen Västerås-Tunbytorp.

Vidareutveckling av befintligt värdegrundsarbete

VIK bedriver sedan många år ett eget ambitiöst värdegrundsarbete under namnet ”Ett gulsvart hjärta” där de tillsammans med stiftelsen Friends. jobbar förebyggande för att machokultur, mobbning, kränkning och diskriminering inte ska inträffa i ungdomsidrotten.

- Som förening vill vi arbeta med att bygga en miljö där medlemmar upplever trygghet, trivsel och glädje. Vi ville samverka med dem som kan detta bäst, därför kontaktade vi Friends och därifrån har vi fått mycket hjälp. Att Bilprovningen uppmärksammar vårt arbete och vill vara en del av Ett Gulsvart Hjärta är roligt och viktigt för vår fortsatta utveckling, säger Andreas Svensson, verksamhetsansvarig för VIK Ungdom och Ett Gulsvart Hjärta.

- Ett Gulsvart Hjärta är ett fantastiskt initiativ som vi på Friends är stolta över att få vara en del av. Arbetet är planerat att fortsätta i ett par säsonger till och det är då extra kul att VIK, genom oss, får med vår partner Bilprovningen som sponsor till Ett gulsvart hjärta också. Alla måste arbeta tillsammans för att skapa trygghet för våra barn och ungdomar i samhället vilket detta ett bra exempel på., säger Calle Gustafsson, utbildningschef på Friends.

Tre män, varav två i bilprovningskläder, håller en Västerås IK-matchtröja framför ABB Arena

Jens Barkensjö och Mikael Fleen, besiktningstekniker på Bilprovningen Västerås-Tunbytorp tillsammans med Andreas Svensso, verksamhetsansvarig för VIK Ungdom och Ett Gulsvart Hjärta. Foto: Västerås IK

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, Bilprovningens kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

Anders Svensson, verksamhetsansvarig för VIK Ungdom och Ett Gulsvart Hjärta, mobil: 0739-42 50 10, e-post: andreas.svensson@vik.se