Mer innehåll

Att tänka på inför besiktningen

Innan det är dags att besikta bilen, husvagnen eller annat fordon hos Bilprovningen kan det vara bra att få några tips och en checklista innan besiktningen så att du och ditt fordon är väl förberett.

Boka tid för besiktning

En besiktning av personbil tar inte mer än 20 minuter. Boka din tid för besiktning här på webben eller via kundtjänst. Ett flertal stationer erbjuder även drop-in besiktning i mån av tid, här hittar du aktuell information.

Tänk på att vara ute i god tid, särskilt under högsäsong då många säsongsfordon ska besiktas.

Vill du få en inbjudan med förslag på besiktningstid? Då behöver du själv inte hålla koll utan vi gör det åt dig. Registrera dig på Mina sidor så får du inbjudan ett par månader innan sista besiktningsdatum.

Besiktningstekniker kontrollerar personbil
Kartbild

Hitta till oss

På våra stationssidor finns kartor och länkar till vägbeskrivning så att du enkelt ska hitta till oss. Kontrollera gärna adressen i förväg, en station kan ha flyttat sedan ditt senaste besök.


En del stationer har flaggor och en del vägskyltar för att underlätta. Håll utkik efter Bilprovningens skylt på husfasaden.

Checklista innan besiktning

Vill du minska risken för efterkontroll av ditt fordon finns det en del du kan kontrollera själv innan besiktningen. Vi har satt ihop några checklistor som du kan ta hjälp av.

Personer framför en bil
Person kliver ur bil framför Bilprovningens station

Fördelar med Mina sidor Privat

Mina sidor Privat förenklar din vardag. Du får en tydlig översikt över dina fordon, när de senast besiktades och deras sista datum för besiktning. Du bokar enkelt en tid när det är dags för besiktning.

  • Ta del av förmånliga erbjudanden
  • Se dina besiktningsprotokoll
  • Få inbjudan till kontrollbesiktning via mejl och alltid till ett rabatterat pris