Mer innehåll

Foto av pågående besiktning

Tjänster

På Bilprovningen handlar allt om din trafiksäkerhet. Det har det gjort ända sedan 1963. Den återkommande kontrollbesiktningen är den kanske mest självklara delen. Men det kan även vara klokt att komplettera den med andra tjänster som du har nytta av. Bilprovningen har störst tjänsteutbud i branschen.

ikon för besiktning

Med jämna mellanrum behöver du besikta din bil. Det handlar först och främst om din och andras trafiksäkerhet – men det är också viktigt för miljön. På Bilprovningen besiktar vi alla sorters fordon noggrant. Om det finns något som kan riskera trafiksäkerheten eller miljön kan du känna dig trygg i att vi hittar det.

ikon för efterkontroll

Vid kontrollbesiktning kan ditt fordon få anmärkningar som gör att du behöver komma tillbaka för en efterkontroll. På de flesta av våra stationer behöver du inte boka tid för efterkontroll.

ikon för registreringsbesiktning

Vår kunskap om regler och rutiner kring registrering av fordon ger dig trygghet och en mer effektiv besiktningsprocess när du har importerat ett fordon eller byggt om eller ändrat ditt fordon.​

Ikon för extratjänster

Genom att göra en eller ett par extra kontroller minskar du risken för kostsamma överraskningar. På så sätt blir det enklare att sälja din begagnade bil. Och det är tryggt för dig som ska köpa.

ikon för certifikat och intyg

Bilprovningen är ackrediterade att utfärda flertalet lämplighetscertifikat, för exempelvis olika typer av godstransporter.

ikon för drop-in

De flesta av våra stationer har drop-in-tider för kontrollbesiktning. Det är bara att åka till oss när det passar dig.

Person kliver ur bil framför Bilprovningens station

Fördelar med Mina sidor Privat

Mina sidor Privat förenklar din vardag. Du får en tydlig översikt över dina fordon, när de senast besiktades och deras sista datum för besiktning. Du bokar enkelt en tid när det är dags för besiktning.

  • Ta del av förmånliga erbjudanden
  • Se dina besiktningsprotokoll
  • Få inbjudan till kontrollbesiktning via mejl och alltid till ett rabatterat pris