Mer innehåll

Logga in som

Registrera dig

För att logga in behöver du registrera dig för Mina Sidor.

Foto av mekanisk inspektion

Tjänster

På Bilprovningen handlar allt om din trafiksäkerhet. Det har det gjort ända sedan 1963. Den återkommande kontrollbesiktningen är den kanske mest självklara delen. Men det kan även vara klokt att komplettera den med andra tjänster som du har nytta av. Bilprovningen har störst tjänsteutbud i branschen.

Med jämna mellanrum behöver din bil besiktas. Det handlar först och främst om din och andras trafiksäkerhet – men det är också viktigt för miljön. På Bilprovningen besiktar vi alla sorters fordon noggrant. Om det finns något som kan riskera trafiksäkerheten eller miljön kan du känna dig trygg i att vi hittar det.

Vid kontrollbesiktning kan ditt fordon få anmärkningar som gör att du behöver komma tillbaka för en efterkontroll. På de flesta av våra stationer behöver du inte boka tid för efterkontroll.

Vår kunskap om regler och rutiner kring registrering av fordon ger dig trygghet och en mer effektiv besiktningsprocess när du har importerat ett fordon eller byggt om eller ändrat ditt fordon.​

Genom att göra en eller ett par extra kontroller minskar du risken för kostsamma överraskningar. På så sätt blir det enklare att sälja din begagnade bil. Och det är tryggt för dig som ska köpa.

Bilprovningen är ackrediterade att utfärda flertalet lämplighetscertifikat, för exempelvis olika typer av godstransporter.

De flesta av våra stationer har drop-in-tider för kontrollbesiktning. Det är bara att åka till oss när det passar dig.

Varför Mina sidor?

Mina sidor förenklar din vardag. Vi ger dig kostnadsfritt en tydlig översikt över dina fordon och du bokar enkelt tid när det är dags för besiktning.

  • Ta del av förmånliga erbjudanden
  • Se dina besiktningsprotokoll
  • Få inbjudan när det är dags för besiktning