Mer innehåll

Sustainable Brand Index 2023:

Bilprovningen fortfarande Sveriges mest hållbara besiktningsföretag

Svenska konsumenter har återigen utsett Bilprovningen till Sveriges mest hållbara besiktningsföretag. Det visar resultatet av undersökningen Sustainable Brand Index 2023 som offentliggjordes idag. I den totala rankingen ligger Bilprovningen på plats 67 bland Sveriges 418 mest välkända varumärken.

I undersökningen Sustainable Brand Index 2023 har 29 000 svenska konsumenter bedömt vilka varumärken som är den svenska marknadens mest hållbara. I årets undersökning ingick Sveriges 418 mest välkända varumärken.

Långt avstånd till övriga branschaktörer

När resultatet offentliggjordes idag stod det klart att Bilprovningen återigen utsetts till ”branschbäst” bland företag inom fordonsbesiktning. I den totala rankingen ligger Bilprovningen på plats 67 långt före sina branschkollegor.

- Trots ökad konkurrens lyckas Bilprovningen återigen hålla övriga branschaktörer på avstånd när det gäller hur konsumenterna bedömer hållbarhetsarbetet, säger Erik Elvingsson Hedén, vd för och grundare av Sustainable Brand Index.

- Det är inte alltid så lätt för företag att påvisa sitt arbete för en hållbar utveckling, även om det har pågått i 60 år och är ryggraden i verksamheten som i Bilprovningens fall. Därför känns det extra roligt att få den här fina utmärkelsen. Det är en bekräftelse på att svenska folket har uppmärksammat våra insatser för att fordonsflottan och förarna ska vara så trygga och klimatsmarta som möjligt. Stort tack, nu känner vi oss ännu mer peppade att göra skillnad, säger Charlotte Tverved, hållbarhetsansvarig på Bilprovningen.

Om Bilprovningens hållbarhetsarbete

Ansvarstagande är grunden för Bilprovningen och genomsyrar allt som företaget gör från myndighetsutövningen till den egna verksamheten. Sedan 2022 har ambitionen på hållbarhetsområdet höjts för att ta sats mot framtiden. För att fortsätta ta den ledande rollen som Sveriges mest hållbara besiktningsföretag lanserades en hållbarhetsstrategi med rubriken ”Vi accelererar resan mot noll”. Syftet är att aktivt bidra till Nollvisionen och till Sveriges mål att nå netto noll utsläpp i atmosfären genom att aktivt arbeta med att förbättra fordon och förarbeteende. För detta har Bilprovningen identifierat fyra fokusområden: Säkra fordon, Säkra förare, klimatkloka fordon och klimatkloka förare. Läs gärna mer i Bilprovningens senaste års- och hållbarhetsredovisning.

Om Sustainable Brand Index

Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesstudie om hållbarhet. Studien har genomförts årligen sedan 2011. I 2023 års studie har ett riksrepresentativt urval av 29 000 svenskar intervjuats under perioden november 2022-februari 2023. Totalt 418 varumärken har bedömts utifrån hur de upplevs prestera inom de 17 globala hållbarhetsmålen. För mer information se www.sb-index.com/sweden.

glad kvinnlig medarbetare i bilprovningskläder ger tummen upp

Dagens besked gjorde Charlotte Tverved, som är hållbarhetsansvarig på Bilprovningen, glad och stolt. Foto: Bilprovningen

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef Bilprovningen, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se