Mer innehåll

Alla hjärtans dag:

Bilprovningen + Friends = sant

Tillsammans. Det är så vi måste arbeta för att åstadkomma förändring. Det gör Bilprovningen och stiftelsen Friends. Sedan 2021 jobbar parterna tillsammans för ett tryggare samhälle och idag tillkännages att samarbetet fortsätter även under 2023.

Det är ingen slump att Bilprovningen väljer att berätta om sitt fortsatta nationella partnerskap med stiftelsen Friends just på alla hjärtans dag. Hjärtat är Friends symbol och syftet med stiftelsens arbete är just att alla barn och ungdomar ska må väl och få omtanke samt kärlek.

Över en miljon kronor på två år

Som stolt sponsor till Friends är Bilprovningen delaktig i arbetet för driva utvecklingen mot ett tryggare samhälle. Hittills har Bilprovningen skänkt över 1,1 miljoner kronor till förebyggande undersöknings- och utbildningsinsatser mot mobbning i skolor och idrottsföreningar runtom i Sverige. Nu fortsätter samarbetet.

- Bilprovningen arbetar aktivt för en ökad mångfald och jämställdhet. Det är en anledning till att samarbetet med Friends känns så rätt. Vi ser fram emot att fortsatt motverka mobbning bland barn och ungdomar, men även att öka inkluderingen bland vuxna, både på arbetsplatsen och i kundmötet, säger Bilprovningens kommunikationschef Cecilia Blom Hesselgren som också är sponsringsansvarig.

Alla ska känna sig välkomna till Bilprovningen och ambitionen är att medarbetarnas sammansättning ska spegla kundernas. I slutet på 2022 var andelen kvinnor på stationerna 16 procent och andelen medarbetare med utländsk bakgrund i företaget 19 procent, vilket är de högsta nivåerna hittills.

Hej är att se en annan människa

Friends och Bilprovningen har en gemensam tro på betydelsen av ordet Hej. Det är ett litet ord som gör stor skillnad. Att säga Hej är att se en annan människa och en bra början på att skapa en värld fri från mobbning och diskriminering.

Alla dagar om året bär Bilprovningens besiktningstekniker hjärtformade pins med ordet Hej för att visa att man ser varandra, kunderna och stöttar Friends.

Fler kan bidra

Tillsammans kan vi som sagt göra skillnad. Bilprovningen vill därför också uppmuntra sina kunder att i samband med besiktningen köpa hjärtformade pins med ordet Hej. Pengarna går oavkortat till Friends.

Läs mer om samarbetet på bilprovningen.se/friends.

Tre manliga och en kvinnlig besiktningstekniker med hjärtformade pins på sina bilprovningskläder står framför besiktningsbyggnaden.

Alla dagar om året bär Bilprovningens besiktningstekniker hjärtformade pins med ordet Hej. Foto: Bilprovningen

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef Bilprovningen, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

Therese Elmgren, pressansvarig Friends, mobil: 0707-25 54 08, e-post: therese.elmgren@friends.se