Mer innehåll

Bilprovningen Stockholm-Gärdet öppnar på nytt i bättre läge i vinter

Som enda besiktningsstation innanför tullarna är Bilprovningen Stockholm-Gärdet särskilt uppskattad av kunder som bor eller jobbar i innerstaden. I brist på lokal har anläggningen varit stängd sedan mars men i höst öppnas portarna på nytt. Det blir i en nyrenoverad lokal med större ytor och ett bättre läge på Tegeluddsvägen som kommer att göra besiktningsbesöket ännu smidigare.

Bilprovningen söker kontinuerligt optimera sitt stationsnät för att erbjuda bästa möjliga tillgänglighet och service till sina kunder.

Företaget har, som enda aktör på marknaden, en besiktningsstation innanför tullarna i Stockholm. Anläggningen som heter Bilprovningen Stockholm-Gärdet är uppskattad och tiderna attraktiva, men i brist på lokal tvingades stationen stänga tidigare i våras. Under tiden har Bilprovningen sökt alternativa etableringsmöjligheter i samma område och nu tecknat hyresavtal för en ersättningslokal som är bättre än den förra.

Lättillgängligt och fräscht innanför tullarna

Den nya lokalen ligger på samma gata, men har ett bättre läge utmed Tegeluddsvägen, vilket förbättrar synbarheten och gör det enklare för kunderna att hitta och åka dit.

Det är en lagerlokal ovan mark till skillnad från tidigare lokal som var belägen i ett garage under mark. Detta i kombination med större ytor både invändigt och utvändigt, bland annat i form av bättre parkeringsmöjligheter, kommer att höja kundupplevelsen och arbetsmiljön väsentligt. Besöket blir också trevligare tack vare att lokalen kommer att vara nyrenoverad och fräsch.

- Vi är glada över att ha kommit över att en ändamålsenlig lokal i ett så attraktivt läge. Det är verkligen A och O för att kunna erbjuda kunderna en så smidig besiktning som möjligt., säger Nelly Lindholm, som är stationschef för Bilprovningen Stockholm-Gärdet.

Lokalen kräver anpassningar och installation av utrustning men beräknas kunna tas i drift i vinter. Stationen kommer att kunna ta emot personbilar och lätta lastbilar. Adressen är Tegeluddsvägen 35.

Starkt och välkänt varumärke

Bilprovningen, som ägs till 100 procent av staten, är den ledande och enda rikstäckande aktören på besiktningsmarknaden. I dagsläget har Bilprovningen 95 stationer från söder till norr.

- Vi hoppas att den förbättrade servicen i kombination med vårt varumärke, goda rykte och långa erfarenhet attraherar såväl gamla som nya kunder när Bilprovningen Stockholm-Gärdet öppnar på nytt. Vi passar på att redan nu hälsa våra kunder varmt välkomna till oss, avslutar Fredrik Walther, som är chef för region Öst.

Stationschef Nelly och regionchef Fredrik på plats

För mer information

Nelly Lindholm, stationschef Stockholm-Gärdet, mobil: 0732-57 21 42, e-post: nelly.lindholm@bilprovningen.se

Fredrik Walther, regionchef Norr, mobil: 0700-02 00 06, e-post: fredrik.walther@bilprovningen.se

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se