Mer innehåll

Nästa vår öppnar Bilprovningen en station i Stäket, Järfälla

Våren 2021 utökar Bilprovningen sin tillgänglighet i norra Storstockholm med en ny, fräsch och lättåtkomlig station, belägen utmed Rotebroleden nära trafikplats Stäket i Järfälla, bara ett stenkast från E18. Stationen kommer att ta emot samtliga lätta fordonsslag.

Norra Storstockholm är en region i kraftig expansion. Befolkningen ökar och antalet personbilar och pendlare likaså.

I dagsläget har Bilprovningen stationer i Solna, Sundbyberg-Rissne, Kallhäll, Sollentuna-Häggvik, Upplands Väsby, Rosersberg och Märsta. Bolaget har sedan en tid tillbaka sökt efter fler kundnära lägen för att förstärka sin närvaro i området.

Nybyggd station intill E18 och Rotebroleden

Nu har Bilprovningen hittat ett attraktivt och lättillgängligt läge i Stäkets nya företagspark utmed Rotebroleden (väg 267), trafikplats Stäket och E18 som är en av de mest trafikintensiva infarterna till och från norra Stockholm.

– När denna möjlighet dök upp valde vi att slå till direkt. Det är ett välkänt område, inte bara för boende i Stäket med omnejd, men även för pendlare längsmed E18. Stationen kommer att vara både enkel att hitta och åka till, säger regionchef Fredrik Walther, som ansvarar för samtliga Bilprovningens anläggningar i Stockholm.

När Bilprovningens nya station i Stäket är färdigbyggd och portarna öppnar våren 2021 kommer den att ha två lyftar och samtliga lätta fordonsslag att kunna tas emot, dvs. personbilar, lätta lastbilar, motorcyklar och lätta släp mm.

Lokalen ägs och utvecklas av M2 Lokaler, en del av Devictor Holding, och det gemensamma projektet ses som mycket positivt av båda parter.

Starkt och välkänt varumärke

Bilprovningen, som ägs till 100 procent av staten, är den ledande och enda rikstäckande aktören på besiktningsmarknaden. I dagsläget har Bilprovningen 101 stationer från söder till norr.

– Vi gläder oss åt att komma till Stäket och hoppas att vår service och närhet i kombination med vårt varumärke, goda rykte och långa erfarenhet attraherar många kunder. Jag vill passa på att hälsa alla varmt välkomna till oss, avslutar Fredrik Walther.

Regionchef Fredrik Walther

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66
e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

Fredrik Walther, regionchef Stockholm, mobil: 0700-02 00 06, e-post: fredrik.walther@bilprovningen.se