Mer innehåll

Andrea Gisle Joosen ny styrelseordförande i Bilprovningen

På dagens årsstämma hade Bilprovningen glädjen att välkomna Andrea Gisle Joosen som ny styrelseordförande. Med närmare 30-års erfarenhet av styrelsearbete kommer hon att vara en värdefull resurs för bolaget, styrelsen och ledningen.

På dagens årsstämma blev Andrea Gisle Joosen vald till ny styrelseordförande i Bilprovningen.

- Det är med tillförsikt och ödmjukhet jag tar mig an uppdraget att leda Bilprovningens kompetenta och meriterade styrelse och ledning. Bilprovningen står inför en spännande framtid med digitalisering av tjänster och stora utmaningar inför elektrifieringen av Sveriges fordon. Jag ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen av Bilprovningens verksamhet och tillväxt, säger Andrea Gisle Joosen.

Andrea Gisle Joosen har lång och gedigen erfarenhet av styrelsearbete i både stora och små bolag i Sverige och internationellt. Därutöver har hon en bakgrund från såväl konsumentnära branscher som industri- och techbolag, däribland BillerudKorsnäs och podcastplattformen Acast.

- Det gläder mig att få hälsa Andrea välkommen till Bilprovningens styrelse. Hennes långa erfarenhet av styrelsearbete i kombination med en gedigen kunskap om verksamhetsstyrning och affärsutveckling från flera branscher kommer att bli ett viktigt bidrag i vårt fortsatta arbete, säger Andreas Myhrman, vd för Bilprovningen.

Andrea Gisle Joosen ersätter Karin Strömberg som efter åtta år som ordförande hade avböjt omval och lämnande uppdraget vid årsstämman.

- Jag vill också rikta ett varmt tack till Karin för hennes betydelsefulla insatser under en period då fordonsbesiktningsmarknaden genomgått stora förändringar. Trots att konkurrensen har mer än fördubblats har Bilprovningen fortsatt att vara den marknadsledande aktören och dessutom med förbättrad lönsamhet, avslutar Andreas Myhrman.

Porträtt på kvinna.

Vi välkomnar Andrea Gisle Joosen som ny styrelseordförande i Bilprovningen. Foto: Jacob Nordström

För mer information

Andrea Gisle Joosen, styrelseordförande, mobil: 070 548 95 87, e-post: andrea.gisle.joosen@gmail.com

Andreas Myhrman, vd, mobil: 0702-75 06 74, e-post: andreas.myhrman@bilprovningen.se

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se