Mer innehåll

Samarbete med Pantamera till förmån för Friends:

Bilprovningen pantar mot mobbning

Bilprovningen är nationell partner till stiftelsen Friends sedan 2021. Nu inleds ett samarbete med Pantamera som möjliggör insamling av pant i kundhörnan på ett 30-tal av Bilprovningens stationer och på Bilprovningens huvudkontor till förmån för Friends arbete mot mobbning.

Som stolt sponsor till Friends är Bilprovningen delaktig i arbetet för driva utvecklingen mot ett tryggare samhälle. Sedan starten 2021 har Bilprovningen skänkt över 1,1 miljoner kronor till förebyggande kartläggnings- och utbildningsinsatser mot mobbning i skolor och idrottsföreningar runtom i Sverige.

Bilprovningens besiktningstekniker bär hjärtformade pins med ordet Hej för att visa att man ser varandra, kunderna och stöttar Friends i kampen mot mobbning. Dessa pins säljs även till kunder och pengarna går oavkortat till Friends.

Pant som gör dubbel nytta

Tillsammans med Friends har Pantamera tagit fram pantkärl som finns på skolor och arbetsplatser runt om i hela landet.

Tack vare ett trepartssamarbete mellan Friends, Pantamera och Bilprovningen finns dessa pantkärl numera även på Bilprovningens huvudkontor och i kundhörnan på stationerna i Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd. Detta motsvarar ett 30-tal av Bilprovningens stationer.

Att panta är att göra en insats för miljön och att panta mot mobbning är att göra dubbel nytta.

- Pantamera har samarbetat länge med Friends, där pant gör det möjligt att stötta deras viktiga arbete. Vi välkomnar Bilprovningen in i samarbetet för att stötta både Friends och miljön, säger Eva Stenström, kundansvarig för Pantamera vid Returpack.

- Vi är så glada för att ha hittat ytterligare ett sätt att bidra till Friends viktiga arbete. Det ska bli spännande att se hur mycket pantpengar som vi lyckas samla in tillsammans med våra kunder och Pantamera, säger Bilprovningens kommunikationschef Cecilia Blom Hesselgren som också är sponsringsansvarig.

Läs mer om samarbetet på bilprovningen.se/friends.

#pantamotmobbning

En glad medarbetare på Bilprovningen gör tummen upp och står i kundhörnan på en station och kastar en burk i ett pantkärl till förmån för stiftelsen Friends.

Besiktningstekniker Elliot Albertson på Bilprovningen i Sollentuna pantar en burk till förmån för Friends Foto: Bilprovningen

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef Bilprovningen, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

Sara Barthelson Riismark, kommunikationsansvarig Pantamera, mobil: 0706-66 56 59, e-post: sara.riismark@returpack.se

Therese Elmgren, pressansvarig Friends, mobil: 0707-25 54 08, e-post: therese.elmgren@friends.se