Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Alla Bilprovningens stationer har öppet igen

Konflikten mellan Unionen och Almega är slut. Detta innebär att alla Bilprovningens stationer återgår till sina ordinarie öppettider från och med lördagen den 12 maj.

Konflikten mellan fackförbundet Unionen och arbetsgivarorganisationen Almega är över. Parterna har träffat en överenskommelse som innebär att strejken som pågått på var tredje bilprovningsstation sedan klockan 16 den 9 maj är slut. Detta innebär dessutom att varslet som lagts på Bilprovningens övriga 126 stationer uteblir. Från och med i morgon, lördag, återgår samtliga Bilprovningens stationer till sina ordinarie öppettider igen.
- Det är glädjande att strejken är över och att vi kan öppna upp samtliga stationer som vanligt igen. Vi kommer att göra vårt yttersta för att ta igen den tid som vi har förlorat och hjälpa de kunder som inte kunde besikta sina fordon som tänkt till följd av strejken, säger Bilprovningens vd Magnus Ehrenstråhle.

Välkomna att boka ny tid

Under tiden som strejken pågick avbokades tiderna automatiskt för de kunder som hade en tid inbokad på någon av de 88 stationerna som var stängd. Berörda kunder som önskar en ny tid är välkomna att boka tid antingen via internetbokningen på www.bilprovningen.se eller via telefonbokningen på 0771-600 600.

För mer information

Magnus Ehrenstråhle, vd, mobil: 0708-20 04 02 
E-post: magnus.ehrenstrahle@bilprovningen.se
Stefan Hesselgren, HR-chef, mobil: 0703-85 57 48
E-post: stefan.hesselgren@bilprovningen.se
Cecilia Blom Hesselgren, informationschef, mobil: 0706-87 03 66
E-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se