Mer innehåll

Förare i A-traktor

Registreringsbesiktning A-traktor/EPA

A-traktorn, som även kallas EPA, är ett populärt transportmedel främst hos ungdomar. När en bil byggs om till A-traktor måste den genomgå en registreringsbesiktning innan den är godkänd för att tas i trafik. Därefter ska den regelbundet genomgå kontrollbesiktningar. Nedan får du reda på de regler som gäller samt nyttiga tips.

Omregistrering från bil till A-traktor

En A-traktor är en bil som är ombyggd till traktor. Efter ombyggnaden måste en registreringsbesiktning genomföras. Mer om regelverket för A-traktor kan du läsa om här hos Transportstyrelsen.

Bra att veta inför omregistreringen

Från och med den 1 februari 2021 behöver intyg medtas till registreringsbesiktningen.

Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen, t ex en verkstad eller annan person som utfört den delen av ombyggnationen. Intyget kan skrivas ut och tas med till besiktningen. Observera att den som undertecknat det måste vara på plats vid besiktningen och kunna legitimera sig och vara minst 15 år gammal.

Vi har sammanställt dokument med regler och tips som vägledning för dig som ska bygga om ett motordrivet fordon till A-traktor. Dokumenten kan ge dig en bra vägledning, men de garanterar inte att fordonet godkänns.

Här hittar du mall för intyg och tips för dig som ska bygga om till A-traktor.

Boka registreringsbesiktning A-traktor

Boka registreringsbesiktning av A-traktor här eller kontakta du kundtjänst på 0771-600 500. Våra öppettider hittar du här.