Mer innehåll

Nyhetsarkiv

Här hittar du Bilprovningens nyhetsarkiv. Du kan filtrera resultaten per år nedan.

Välj årtal

 • Kom ihåg gasolkontrollen för en tryggare semester

  Att regelbundet kontrollera gasolutrustningen i din husvagn eller husbil är en viktig del i att göra vistelsen på vägen, campingen eller ställplatsen så trygg och säker som möjligt. Här har du några tips och råd för hur du förebygger fel.
 • Tips för din husbil inför campingsäsongen

  Snart flyttar många in i sina hem på fyra hjul och börjar rulla mot spännande destinationer. Så mycket att se fram emot. Här delar vi med oss av några tips för att din campingsemester ska bli så trygg och lyckad som möjligt.
 • Vår station i Enköping firar 10 år på Åkerbygatan - välkommen!

  Den 20 maj är du varmt välkommen till vår station i Enköping som dagen till ära firar 10-årsjubileum på Åkerbygatan. Till Enköping kom vi redan i januari 1965. Födelsedagen firas med godis, giveaways och E-diagnos för halva priset.
 • Träff för dig som är motorburen ungdom i Skurup

  Tillsammans med kommunen bjuder vår station i Skurup in till en träff för motorburna ungdomar. Vi går igenom vilka regler som gäller för just din EPA. Varmt välkommen till oss på Elleholmsvägen 4 kl 18-20 tisdagen den 21 maj.
 • Så förbereder du husvagnen inför campingsäsongen

  Hem, ljuva hus på hjul. Campingsäsongen närmar sig med stormsteg och det är hög tid att förbereda husvagnen efter vinterförvaringen och inför semestern. Missa inte filmen där vi delar med oss av några goda tips och råd.
 • Vår station i Vetlanda fyller 20 år - välkommen att fira med oss

  Bilprovningen i Vetlanda fyller 20 år på Slättelundsvägen 6. Födelsedagen firas den 17 maj. Stationen kommer att vara pyntad med ballonger och du som kund erbjuds godsaker till kaffet och E-diagnos för enbart 20 kr. Varmt välkommen!
 • Du önskas en glad, fin och trafiksäker Valborg

  Våren och värmen är äntligen här! Vi önskar dig en trygg, glad och avkopplande Valborgsmässoafton med nära och kära. Flera av våra stationer har öppet och lediga tider den 1 maj, så varmt välkommen om det är dags för besiktning.
 • Några goda råd till dig som vill tvätta bilen miljösmart

  När vårsolen tittar fram och du vill att "pärlan" ska vara glänsande fin påminner vi om att alltid åka till en biltvätt eller gör-det-själv-hall och att inte tvätta bilen på gatan. Det är som att slänga sopor i sjön vilket du väl aldrig skulle göra.
 • Extraöppet för dig som vill besikta den 1 maj

  Är det dags att besikta bilen? Passa på att göra det när du är ledig den 1 maj. Vi har extraöppet då och det finns gott om lediga tider kvar på flera stationer. Här har du hela listan. Varmt välkommen!
 • Är du redo för mc-säsongen? Här är några goda tips och råd

  Våren är här, likaså högsäsongen för mc. Härligt att äntligen få ge sig ut på vägarna och upptäcka vårt vackra land. Här delar vi med oss av några goda råd och tips för säkrare utflykter med hojen.
 • Veteranbilskontroll för dig som vill färdas extra säkert

  Våren är i antågande och snart är det dags att plocka fram den gamla pärlan. Vår erfarenhet är att dessa bilar oftast är väl omhändertagna och därför i gott skick men för dig som vill färdas extra säkert kan vi erbjuda veteranbilskontroll.
 • Vi önskar dig en riktigt glad och trafiksäker påsk

  Oavsett om du ska ta kvasten till Blåkulla eller åka med bilen till släkten önskar vi dig en trygg och säker färd samt en riktigt glad och avkopplande påsk med godisägg och allt annat som hör till.
 • Snart dags för däckskifte - kom ihåg att "efterdra" hjulen

  Visste du att tappade hjul orsakar cirka 900 trafikolyckor varje år? Det viktigaste rådet inför däckskiftet är att göra rätt och framför allt att kontrollera hjulen efter 5 till 10 mils körning oavsett om du har bytt däcken själv eller hos en verkstad.
 • Våra tips för en tryggare transport av din häst

  Att transportera en häst är utmanande, t.ex. kan den inte säkras på släpet såsom annan last. Alltså är det avgörande att hästtransporten är i gott skick för att färdas så tryggt som möjligt. Här delar vi med oss av några goda tips och råd.
 • Emil i Eslöv är månadens medarbetare i februari

  Stort grattis till Emil Hansson som har utsetts till februari månads medarbetare för att han är en otrolig kollega som tar hand om sina arbetskamrater och kunder på bästa sätt. Emil jobbar som besiktningstekniker på vår station i Eslöv.
 • Snart är det vår och högsäsong för dig med lätt släp

  Snart är våren här och då drar trädgårds- och byggsäsongen igång. För många innebär det också att det är dags att börja använda sitt lätta släp för transporter. Här är några tips och råd till dig med lätt släp för att hålla det i god kondition.
 • Fler kvinnliga besiktningstekniker hos oss än någonsin

  Blir du bemött av en kvinnlig besiktningstekniker när du besöker oss är det ingen slump. Hos oss pågår en långsiktig förändringsresa för att öka andelen kvinnliga medarbetare på stationerna. Andelen är högre än någonsin men långt från målet.
 • Branschens mest hållbara varumärke enligt SBI 2024

  Vi är så stolta att återigen uppfattas som det mest hållbara varumärket inom fordonsbesiktning och service. Det visar hållbarhetsundersökningen Sustainable Brand Index 2024. Stort varmt tack till alla svenska konsumenter.
 • Årets branschrapport 2024:Skärpt miljökontroll välkomnas

  Branschföreningen för fordonsbesiktning (FBB), där Bilprovningen ingår, presenterar årligen en branschrapport. Nu finns 2024 års rapport om hur branschen arbetar för att skärpa miljökontrollen och förbättra trafiksäkerheten.
 • Vår station i Haparanda fyller 30 år - välkommen att fira med oss

  Bilprovningen i Haparanda fyller 30 år på Hyvelvägen 1. Födelsedagen firas den 4-8 mars, med allt från godis och ballonger till 30 procent i rabatt på kontrollbesiktning för personbil och lätt lastbil. Varmt välkommen!
 • Vi rekommenderar extra bromskontroller för tunga fordon

  2023 års besiktningsstatistik för tunga fordon visar att brister i bromssystemet är vanligt förekommande bland samtliga tunga fordonsslag. Med extra bromskontroller får ditt företag säkrare fordon och minskar risken för driftstopp.
 • Kund i Göteborg-Aröd/-Bäckebol?Vi sponsrar Kärra HF

  Vi är nybliven men stolt sponsor av Kärra HF. Tillsammans med vår partner stiftelsen Friends vill vi medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Det är vårt sätt att tacka och ge tillbaka för alla de år som vi har verkat i Göteborg-Aröd.
 • Lars i Simrishamn är månadens medarbetare i januari

  Stort grattis till Lars Hurskainen som har utsetts till januari månads medarbetare för sin positiva inställning och för att han alltid ställer upp för kunder, kollegor och företaget. Lars jobbar som besiktningstekniker på vår station i Simrishamn.
 • Vår station i Visby fyller 55 år - välkommen att fira med oss

  Bilprovningen i Visby fyller 55 år på Söderväg 58. Födelsedagen firas den 23 februari, med allt från godis och ballonger till 55 procent i rabatt på kontrollbesiktning för personbil och lätt lastbil. Varmt välkommen!
 • Fettisdagen: Besiktning av semlor på vår station i Halmstad

  Fettisdagen och dags för semmelfrossa! Vi är så glada att Hallandsposten valde att ta hjälp av vår station i Halmstad till sitt årliga semmeltest. Teknikerna är förvisso vana testare, men nu var det helt andra topplock som skulle betygsättas.
 • Är du redo för sportlovsresan? Här är vår checklista för bilen

  Nu har sportlovsäsongen börjat och för många innebär detta att ge sig ut på vägarna. Oavsett destination är det viktigt att vara förberedd. Därför har vi satt ihop en checklista med saker som kan vara bra att ha i bilen.
 • Vanligt med brister hos A-traktorer - här är några tips

  Vår besiktningsstatistik för A-traktorer visar att sju av tio har brister och varannan fel som kräver efterkontroll. Oroande siffror anser vi, inte minst mot bakgrund av att fordonsslaget snabbt ökar i popularitet och antal.
 • Ett HEJ betyder så mycket - tack alla som bidrar till Friends

  Tack vare omtänksamma kunder och engagerade medarbetare har vi kunnat bidra med ytterligare medel till Friends arbete mot mobbning. Igår överlämnades en check motsvarande värdet av alla pins som sålts på stationerna under 2023.
 • Vår station i Arvidsjaur fyller 35 år - välkommen att fira med oss

  Bilprovningen i Arvidsjaur fyller 35 år på Järnvägsgatan 120. Födelsedagen firas den 5–9 februari, med allt från godis och ballonger till 35 procent i rabatt på kontrollbesiktning för personbil. Varmt välkommen!
 • Goda råd för att upptäcka fel på däck och belysning

  Under 2023 kontrollbesiktade vi närmare 100 000 lätta lastbilar. Varannan hade brister, främst i hjul-, broms- och belysningssystem. Här delar vi med oss några enkla tips om hur du upptäcker några av de vanligast felen.
 • Mikael i Västerås är månadens medarbetare i december

  Stort grattis till Mikael Fleen som har utsetts till december månads medarbetare för att han är en sådan glädjespridare, både mot kunder och kollegor. Mikael jobbar som besiktningstekniker på vår station i Västerås-Tunbytorp.
 • Tips för att förebygga fel på bromsar

  Under 2023 kontrollbesiktade vi närmare en miljon personbilar. Var femte personbil hade fel som kräver ombesiktning. Den vanligaste orsaken var fel på bromsarna, men det går att förebygga. Här delar vi med oss några enkla tips.
 • Se och synas i trafiken:Reflexen är en billig livförsäkring

  Tycker du som bilist att det svårt att se gångtrafikanter utan reflex? Då är du inte ensam. När det är mörkt förlorar ögat en del av sitt detaljseende och det blir svårare att urskilja färger. Med en reflex syns du 100 meter tidigare för en bilist.
 • Nedim i Rosersberg är månadens medarbetare i november

  Stort grattis till Nedim Ljukovac som har utsetts till november månads medarbetare för att han alltid ger det där lilla extra, är så vänlig och hjälpsam. Nedim jobbar som besiktningstekniker på vår station i Rosersberg.
 • Våra bästa tips på nyårslöften för dig och bilen

  Har du hunnit tänka ut några nyårslöften ännu? Här kommer några som är både säkra och lätta att uppfylla nästa år. Vi på Bilprovningen önskar dig ett trafiksäkert och gott nytt år
 • Vi önskar dig god jul och gott nytt år

  Snart dags för tomtegröt, Kalle Anka och julklappar och därefter ett färgsprakande nyårsfirande. Vi på Bilprovningen önskar dig en trafiksäker jul och ett riktigt gott nytt år.
 • Kund i Varberg?Vi sponsrar Unite People FC

  Från 2024 är vi stolt sponsor av Unite People FC. Tillsammans med Friends vill vi medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Det här är vårt sätt att tacka och ge tillbaka för alla de år som vi har verkat i Varberg.
 • Se och synas i trafiken:Tips för en säkrare resa i jul

  8 av 10 bilister upplever att de bländas av mötande trafik. Dessutom visar vår statistik att var fjärde personbil har brister i kommunikationssystemet såsom strålkastare och ljus. Här delar vi med oss av tips för att se och synas i jultrafiken.
 • Se och synas i trafiken:Har du trafiksäker syn?

  Var tionde bilist ser suddigt redan efter en meter. Det visar Synbesiktningen 2023. Är du osäker på hur det står till med din syn kan du passa på att göra ett test när du besöker oss. På våra stationer finns självinstruerande syntavlor.
 • Vi önskar dig en fin första advent

  Söndagen den 3 december är det dags att duka fram pepparkakorna till kaffet. Än är det långt kvar till julafton men på våra stationer börjar julkänslan infinna sig så smått med tomtar, granar och julstjärnor. Vi önskar dig en fin första advent.
 • Vår station i Arvika firar 45 år på Blästervägen 5

  Den 4 december har Bilprovningen i Arvika funnits på Blästervägen i 45 år. Vi flyttade in i lokalen 1978. Till Arvika kom vi redan den 1 juli 1964. Födelsedagen firas med ballonger, godis och fika till kaffet. Varmt välkommen!
 • Se och synas i trafiken:Kom ihåg att bära reflex

  Under hösten och vintern är utmaningarna extra många i trafiken. Kom ihåg att bära reflex. Det är en enkel och billig livförsäkring i vintermörkret.
 • Se och synas i trafiken:60 kr för delkontroll strålkastare

  Mörker, regn och mötande fordon som bländar är en utmaning för ögat. Säkerställ att belysningen på ditt fordon fungerar så att det syns och du ser trafiken som tänkt. Just nu kostar en delkontroll strålkastare endast 60 kr.
 • Johnny i Västerås är månadens medarbetare i oktober

  Stort grattis till Johnny Pettersson som har utsetts till oktober månads medarbetare för sin kunnighet och för att han hjälper alla. Johnny jobbar som besiktningstekniker på vår station i Västerås-Tunbytorp.
 • Internationella dagen mot mobbning: Köp en Hej-pin

  Idag är det den internationella dagen mot mobbning. Som sponsor till Friends försöker vi att bidra i kampen mot mobbning. Du kan också göra en insats. Genom att köpa en Hej-pin på stationen stödjer du Friends och gör skillnad.
 • Nya besiktningsanvisningar för bakgavellyftar från 15 november

  Från 15 november gäller nya anvisningar för fordon med en lyftanordning som omfattas av besiktningskrav enligt arbetsmiljöverkets bestämmelser. Här är en summering av förändringarna och hur de kan påverka dig vid besiktningen.
 • Vi firar 50 år i Solna

  Bilprovningen har funnits i Solna i hela 50 år. Jubileet firas med ballonger, godis och alkoholfritt bubbel på vår station i Järva Krog den 30 oktober. Välkommen!
 • Nu finns vi i Högdalen med en fin, ny station

  I morse öppnade vi portarna till vår senaste nyetablering Bilprovningen Högdalen. Detta firades med att räcka över en bukett blommor till vår första kund. Nu ser vi fram emot att träffa dig. Varmt välkommen!
 • Jan i Luleå är månadens medarbetare i september

  Stort grattis till Jan Wikström som har utsetts till september månads medarbetare för sin kunnighet och för att han hjälper alla. Jan jobbar som besiktningstekniker på vår station i Luleå-Mjölkudden
 • Vi skänker besiktningar när Keolis donerar bussar till Ukraina

  Nu är de första Keolisbussarna på väg till Ukraina. Det gläder oss att kunna bidra med kostnadsfria besiktningar när vår kund donerar bussar i sin strävan att hjälpa barn färdas säkert till alternativa skolor när de ordinarie blivit förstörda.
 • Testa så att din syn är trafiksäker

  Torsdagen den 12 oktober äger Synbesiktningen rum på 27 av våra stationer runt om i Sverige. Då finns optiker från Synoptik på plats för att gratis testa din syn och om den är tillräckligt bra för att köra ett fordon.
 • Vi firar 15 år i Umeå-Ersboda

  Den 8 oktober har vi funnits i Umeå-Ersboda i 15 år. När stationen invigdes 2008 var den Sveriges modernaste och första att ligga i ett handelscentrum vilket krävde ett nytänk. Födelsedagen firas med bullar till alla kunder den 6 oktober.
 • Jimmy i Åsele är månadens medarbetare i augusti

  Vi gratulerar Jimmy Ålstig på vår station i Åsele som har utsetts till augusti månads medarbetare för sin utomordentliga service.
 • Bilprovningen i Nacka fyller 45 år

  Den 2 oktober har vi funnits i Nacka i 45 år. Födelsedagen firas med alkoholfritt "bubbel", ballonger, godis, giveaways och fika till kaffet. Du är varmt välkommen på besiktning eller att bara titta förbi.
 • Cetin i Södertälje är månadens medarbetare i juli

  Stort grattis till Cetin Pektas som jobbar på vår station i Södertälje-Moraberg och som har utsetts till juli månads medarbetare.
 • Vi förlänger samarbetet med Skånela IF

  Med hjälp av stiftelsen Friends är det vår ambition att medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Nu förlängs samarbetet med Skånela IF i ytterligare en säsong
 • 60 år: Ankomsten till stationen nu och då

  Vi månar om att du ska känna dig välkommen när du kommer till oss. Men hur var det när verksamheten började? Med anledning av att Bilprovningen fyller 60 i år tar vi tillfället i akt att berätta mer om ankomsten till stationen nu och då.
 • 60 år: Vi firar med fina erbjudanden

  Hipp hipp hurra! Vi fyller 60 år den 20 september. Det firar vi med fina erbjudanden. Varmt välkommen till oss.
 • Nu pågår Däckrazzia - hur mår dina däck?

  Nu pågår Däckrazzia för att medvetandegöra bilister om vikten av att hålla koll på sina däck. Bilprovningen är en av många aktörer bakom informationskampanjen. Hur mår dina däck? Här några goda råd från oss.
 • Vår station i Göteborg-Torslanda firar 15 år

  Vår station i Göteborg-Torslanda fyller 15 år den 28 augusti. Födelsedagen firas med fika, godis och give-aways till våra kunder. Varmt välkommen!
 • Tillsammans kan vi öka barns välmående

  Bilprovningen är stolt nationell partner till Friends i strävan att skapa ett tryggare samhälle. Enligt Friendsrapporten 2023 lider vart fjärde skolbarn av återkommande psykiska besvär. Det är skrämmande siffror som måste vändas.
 • Konvertering av alla stationer till LED-belysning

  Vi fortsätter satsningen på att konvertera alla våra stationer till LED-belysning. Idag har knappt hälften av våra närmare 110 stationer LED-belysning. Ambitionen är att samtliga ska vara konverterade inom tre år.
 • Vår station i Östhammar fyller 40 år

  Bilprovningen fyller 40 år på Fabriksvägen 5 i Östhammar. Födelsedagen firas den 10 augusti med ballonger, godis och give-aways. Varmt välkommen!
 • Terje i Västerhaninge är månadens medarbetare

  Stort grattis till Terje Rosenlund som jobbar på vår station i Västerhaninge-Håga och som har utsetts till juni månads medarbetare.
 • Nu bjuds du på Svanenmärkt fika

  Vi serverar mer än 1 miljon koppar om året. Därför gör en liten märkning stor skillnad för miljön samtidigt som du kan njuta av en riktig bra fika när du besöker våra stationer.
 • Stationen i Värnamo fyller 40

  Bilprovningen i Värnamo fyller 40 år på Margretelundsvägen 5. Födelsedagen firas den 1 juli, med allt från godis och ballonger till 40 procent i rabatt på kontrollbesiktning för personbil. Varmt välkommen!
 • Fortsatt samarbete med Mora IK

  Med hjälp av vår partner, stiftelsen Friends, är det vår ambition att medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Mora IK är en av de klubbar för vilken ett flertal aktiviteter har gjorts. Nu förlängs samarbetet i ytterligare en säsong.
 • Tips inför avfärden med husbilen

  Vi har en underbar tid framför oss. Snart flyttar många in i sina hem på fyra hjul och börjar rulla mot spännande destinationer. Här delar vi med oss av några tips för att din campingsemester ska bli så trygg och lyckad som möjligt.
 • Senay i Haninge är månadens medarbetare på Bilprovningen

  Stort grattis till Senay Gilamikael som jobbar på vår station i Haninge-Albyberg och som har utsetts till maj månads medarbetare i Bilprovningen.
 • Våra bästa tips för din husvagn

  Hem ljuva husvagn. Ja, snart är vi framme vid de där avkopplande dagarna. Vi på Bilprovningen vill att du ska ha en underbar semester och delar här med oss av våra bästa tips för hur du förbereder och förebygger fel på husvagnen.
 • Se upp för "fulbesiktningar" på nätet

  Vi vill varna för så kallade "fulbesiktningar" som har börjat förekomma i sociala medier. Dessa erbjudanden har ingen koppling till fordonsbesiktningsbranschen utan är bedrägerier som ska rapporteras till Polisen.
 • Gasolkontroll - för en tryggare semester

  Att årligen kontrollera gasolutrustningen i din husvagn eller husbil är viktig del i att göra livet på vägen, campingen eller ställplatsen så tryggt och säkert som möjligt.
 • Kim i Vansbro är månadens medarbetare på Bilprovningen

  Vi gratulerar och uppmärksammar Kim Hübbert som jobbar på vår station i Vansbro och som har utsetts till april månads medarbetare i Bilprovningen.
 • SMP nu en del av Bilprovningen

  Nu är förvärvet slutfört vilket innebär att SMP Svensk Maskinprovning har blivit en del av Bilprovningen. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda våra företagskunder ett ännu större tjänsteutbud.
 • Ditt tips kan rädda liv

  För att upptäcka rattfyllerister är det viktigt att få tips men tyvärr får polisen in allt färre från allmänheten. I samband med Trafiknykterhetens dag den 25 maj hoppas MHF och Bilprovningen se en vändning och ett större civilkurage.
 • Äntligen mc-säsong

  Våren är här, likaså högsäsongen för mc. Härligt att äntligen få ge sig ut på vägarna och upptäcka vårt vackra land. Här delar vi med oss av våra erfarenheter och några goda råd och tips för säkrare utflykter med hojen.
 • Nu finns vi i Göteborg-Bäckebol

  Vi växer så att det knakar. Vid lunchtid öppnade vi portarna till vår senaste nyetablering Bilprovningen Göteborg-Bäckebol. Detta firades med att räcka över en bukett blommor till vår första kund.
 • Breddat tjänsteutbud för dig som företagskund

  Nu utökar vi vårt tjänsteutbud till dig som företagskund. Genom förvärvet av Svensk Maskinprovning kommer vi även att kunna erbjuda besiktning, certifiering och provning inom maskin- och miljösäkerhet.
 • Omran i Malmö är månadens medarbetare på Bilprovningen

  Vi gratulerar och uppmärksammar Omran El-Kayed som jobbar på vår station Malmö-Hanö och som har utsetts till mars månads medarbetare i Bilprovningen.
 • Hämta din viltremsa hos oss

  Visste du att det sker i genomsnitt mer än en viltolycka var 8:e minut i Sverige? Du som förare är avgörande för att få ner den siffran. Var därför vaksam på vägarna och se till att förvara en viltremsa i ditt fordon. Du hämtar den hos oss.
 • Så tvättar du bilen klimatklokt

  Våren är här, likaså biltvättarsäsongen. Vi tar tillfället i akt att påminna om att inte tvätta bilen på gatan. Det är som att slänga sopor i sjön. Åk alltid till en biltvätt eller gör-det-själv-hall.
 • Varannan hästtransport får anmärkningar

  Sverige är ett av världens hästtätaste länder. Därför väljer vi att för första gången redovisa besiktningsstatistik för hästtransporter. Utfallet visar att de har fler anmärkningar än lätta släp i allmänhet.
 • Våra tips för ditt hästsläp

  Här delar vi med oss av våra bästa tips och råd för att förebygga fel och för att du och din häst ska färdas så tryggt som möjligt när ni är ute på vägarna.
 • Bilprovningen Göteborg-Aröd fyller 35 år

  Hipp hipp hurra! Onsdagen den 5 april fyller en av våra största och mest välbesökta stationer 35 år. Vi firar med att bjuda kunderna på godis.
 • "Positiv utveckling av jobbet"

  Christer Frykenholt har arbetat längst på Bilprovningens station Göteborg-Aröd som firar 35 år den 5 april 2023. Stationen öppnade 1988 vilket är samma år som Christer började i Bilprovningen. Här kan du läsa om hans resa från då till nu.
 • Års- och hållbarhetsredovisning 2022

  För dig som är nyfiken på vårt hållbarhetsarbete och verksamhetsår 2022 finns nu Bilprovningens års- och hållbarhetsredovisning 2022 publicerad här på bilprovningen.se. Det liggande pdf-formatet gör den extra läsvänlig på skärmen.

 • Åke i Strömsund är månadens medarbetare på Bilprovningen

  Stort grattis till Åke Olofsson som jobbar på vår station i Strömsund och som har utsetts till februari månads medarbetare i Bilprovningen.
 • Är du kund i Östersund?

  Visste du att vi är stolt sponsor av Tullus SG Skidskytte? Tillsammans med Friends vill vi medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Det här är vårt sätt att tacka och ge tillbaka för alla de år som vi har verkat i Östersund.
 • Vi har utsetts till Sveriges mest hållbara besiktningsföretag 2023

  Svenska konsumenter har återigen utsett Bilprovningen till Sveriges mest hållbara besiktningsföretag. Vi är så tacksamma för den fina utmärkelsen. Nu känner vi oss ännu mer peppade att göra skillnad.
 • Helsingborg-Ättekulla 20 år

  Den 14 mars 2003 invigdes Sveriges första station för enbart tunga fordon. Det var Bilprovningen Helsingborg-Ättekulla. Nu firar stationen och systerstationen födelsedagen tillsammans med sina kunder.
 • Årets branschrapport 2023:En bättre miljökontroll välkomnas

  Idag presenterar branschföreningen för fordonsbesiktning (FBB), där Bilprovningen ingår, årets branschrapport. Den är fylld med fakta om hur branschen arbetar för att skärpa miljökontrollen och förbättra trafiksäkerheten.
 • 60 år: våra kvinnliga besiktningstekniker nu och då

  Med anledning av den internationella kvinnodagen och att Bilprovningen fyller 60 i år tar vi tillfället i akt att berätta om våra kvinnliga besiktningstekniker. Numera är andelen 16 procent men så har inte alltid varit fallet.
 • Intervju med Gun-Brith

  Gun-Brith Jörestig är den första kvinnliga bilprovaren som anställdes i oktober 1979 på den dåvarande stationen i Norrtälje. Hon blev också den första kvinnliga stationschefen i juni 1999 och när hon gick i pension i augusti 2018 hade hon avancerat till områdeschef med ansvar för Bilprovningens stationer Västerås-Tunbytorp, Örebro-Lillån, Hallsberg, Lindesberg och Enköping.
 • Hjälp oss panta mot mobbning

  Att panta är att göra en insats för miljön och att panta mot mobbning är att göra dubbel nytta. Tack vare ett samarbete med Pantamera finns numera pantkärl till förmån för stiftelsen Friends i kundhörnan på ett 30-tal av våra stationer.
 • 60 år: Sportlovsresan med bil nu och då

  Lika länge som Bilprovningen har funnits har bilen stått i centrum för sportlovsresan. Men hur skiljer sig resan nu och då?
 • Nu är vi tillbaka i Lund

  I morse firades vår återkomst till Lund med blommor till den första kunden. Nu ser vi fram emot att träffa dig. Du hittar oss på Landerigränden 6, ett stenkast från E22 och Tetra Pak i södra Lund. Varmt välkommen!
 • Månadens medarbetare

  Stort grattis till Torbjörn Unosson som jobbar på vår station i Tidaholm och som har utsetts till januari månads medarbetare i Bilprovningen.
 • Bilprovningen + Friends = sant

  Bilprovningen och Friends jobbar för ett tryggare samhälle. Det har vi gjort sedan 2021. Idag, på alla hjärtans dag, är vi stolta att kunna berätta att partnerskapet fortsätter även under 2023. Du kan också bidra till arbetet mot mobbning.
 • Nu har vi öppnat i Trollhättan

  Idag slogs portarna upp till vår nya station i Trollhättan. Nu ser vi fram emot att träffa dig. Du hittar oss på Lextorpsvägen 985. Varmt välkommen!
 • Vår station i Övertorneå firar 40 år

  Den 1 februari 2023 är det 40 år sedan vi flyttade in på Energivägen 5 i Övertorneå. Självklart måste detta firas. Därför är stationen smyckad med ballonger och så bjuder vi på godsaker samt en generös rabatt. Välkommen!
 • A-traktorer har fler brister än bilar

  Mot bakgrund av det stora intresset för A-traktorer väljer vi att för första gången redovisa resultatet av 2022 års besiktningsstatistik. Utfallet uppvisar många allvarliga brister.
 • Månadens medarbetare dec 2022

  Stort grattis till Johanna Rydstedt som jobbar på vår station i Uppsala-Fullerö och som har utsetts till månadens medarbetare i Bilprovningen.
 • 60 år: Besiktningsstatistiken nu & då

  Besiktningsstatistiken är en viktig och unik källa till konsumentinformation om fordon. Med anledning av att Bilprovningen fyller 60 i år väljer vi att berätta lite mer om besiktningsstatistiken nu och då.
 • Så förebygger du vanliga fel på bilen

  Utfallet av vår besiktningsstatistik för 2022 tyder på fortsatt allvarliga brister i den svenska personbilsparken. Här delar vi med oss av hur du kan förebygga och undvika de vanligaste felen.
 • Stationen i Falun fyller 45 år

  I januari fyller vi 45 år på Västermalmsvägen 30. Detta firas idag, torsdagen den 12 januari, med ballonger, godsaker och hela 45 procent i rabatt på kontrollbesiktning av personbilar. Varmt välkommen!
 • Värd för handbollsmatch

  Som stolt sponsor var Bilprovningen i Märsta och Rosersberg matchvärd när damlaget i Skånela IF mötte Tyresö Handboll.
 • Månadens medarbetare nov 2022

  Stort grattis till Roland Karlsson på vår station i Vänersborg som har utsetts till månadens medarbetare i Bilprovningen.
 • God jul & trafiksäkert gott nytt år

  Nu när det nalkas jul och nyår vill vi tacka alla våra kunder för förtroendet under året som har gått och önska er varmt välkomna tillbaka nästa år.
 • Vi kommer till Bäckebol i Göteborg

  Vi växer i Göteborg med omnejd. Nyligen har nya stationer i Partille och Mölndal öppnats - och i sommar slås portarna upp till en anläggning på Hisingen. Vi passar på att hälsa dig varmt välkommen redan nu.
 • Tips för att se och synas i trafiken

  Just nu är utmaningarna extra många i trafiken med mörker, snö och halka. Här delar vi med oss av några bra och enkla tips för en tryggare och säkrare resa i vinter.
 • Var tionde förare har olaglig syn

  Resultatet av Synbesiktningen visar år efter år att tio procent av Sveriges bilister kör med olaglig syn. Bilprovningen som månar om säkra förare arbetar därför hårt för att Sverige ska införa lagkrav på återkommande synkontroller för förare.
 • Kund i Märsta eller Rosersberg?

  Visste du att Bilprovningen är stolt sponsor av Skånela IF? Tillsammans med Friends vill vi medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Det här är vårt sätt att tacka och ge tillbaka för alla de år som vi har verkat i Sigtuna kommun. 
 • Stationen i Oskarshamn fyller 35

  Hipp hipp hurra! Vi har funnits på samma adress i 35 år. Detta firas hela veckan med ballonger, godsaker och 35 procent i rabatt på kontrollbesiktning personbil. Varmt välkommen!
 • 35 år på Rattgatan 5 i Ljusdal

  Den 20 november 1987 flyttade vi in på Rattvägen 5 i Ljusdal. Med andra ord fyllde stationen hela 35 år idag. På orten har vi funnits sedan 1964.
 • Kund i Västerås-Tunbytorp?

  Visste du att Bilprovningen är stolt sponsor av Västerås IK och klubbens värdegrundsarbete Ett Gulsvart Hjärta? Det är vårt sätt att tacka för alla de år som vi har verkat i Västerås och göra något positivt för kommande generationer på orten.
 • Vår station i Strömstad fyller 40

  Idag är det exakt 40 år sedan som vår station på Prästängsvägen 15 öppnade. Dagen firas bl.a. med godsaker till kunder, grannar och medarbetare. Till Strömstad kom Bilprovningen redan för 59 år sedan.
 • Månadens medarbetare september 2022

  Stort grattis till Patrik Karlsson Elmgren på vår station i Oskarshamn som har utsetts till månadens medarbetare i Bilprovningen.
 • Är du kund i Mora?

  Visste du att Bilprovningen är stolt sponsor av Mora IK? Tillsammans med Friends vill vi medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Det här är vårt sätt att tacka och ge tillbaka till Mora för alla de år som vi har verkat på orten.

 • Kör du med laglig syn?

  Den 21 oktober äger Synbesiktningen rum på 23 av våra stationer runt om i Sverige. Då finns optiker från Synoptik på plats för att gratis testa din syn och om den är tillräckligt bra för att köra ett fordon.
 • Nu är vi tillbaka i Mölndal

  I morse firades vår återkomst till Mölndal med blommor till den första kunden. Nu ser vi fram emot att träffa dig. Du hittar oss på Kryptongatan 9 intill E20 och trafikplats Åbro-Mölndal. Varmt välkommen!
 • Vår station i Alingsås fyller 35 år

  Idag är det exakt 35 år sedan som vår station på Sävelundsgatan 5 öppnade. Dagen firas med godis till kunderna och 35 procent i rabatt på besiktningen. Till Alingsås kom Bilprovningen redan för 50 år sedan.
 • Månadens medarbetare juni 2022

  Stort grattis till Mikael Jonsson på vår station i Norrköping-Navestad som har utsetts till månadens medarbetare i Bilprovningen.
 • Har du koll på dina däck?

  Tisdagen den 30 augusti inleds kampanj däckrazzia, en samverkan mellan Bilprovningen, Energimyndigheten, VTI, Däckbranschens informationsråd och NTF:s lokalförbund i syfte att öka bilisters koll på sina däck. 
 • Nu finns vi i Partille igen

  I morse firades vår återkomst till Partille med blommor till den första kunden. Nu ser vi fram emot att träffa dig. Du hittar oss på Brodalsvägen 11B, nära McDonald's, OKQ8 och Blomsterlandet. Välkommen!
 • Snart kommer vi till Trollhättan

  Du är varmt välkommen till oss vintern 2022 när vi återvänder till Trollhättan och öppnar en station i ett attraktivt och lättillgängligt läge i Lextorp.
 • I höst kommer vi till Lund

  I höst öppnar vi en station vid södra infarten till Lund, intill E22 och ett stenkast från Tetra Pak, Radisson Blu Hotel och World Trade Center. Vi passar på att hälsa dig varmt välkommen redan nu.
 • Nu har Uppsala-Fullerö öppnat

  I torsdags öppnade Bilprovningen Uppsala-Fullerö - en helt ny station som tar emot såväl tunga som lätta fordon. Pär Engström, vars verksamhet är granne med oss, välkomnades som första kund med blommor.
 • Vanligt med däckexplosioner på husvagnar

  Var sjätte husvagn har råkat ut för minst ett däckhaveri, varav hälften berodde på en explosion. Det visar en undersökning av Svenska däcksäkerhetsrådet där Bilprovningen ingår. Här är några tips på hur du tar hand om dina husvagnsdäck och förebygger haverier.
 • Tips för en tryggare bilresa i sommar

  Svensk sommar är känd för att bjuda på snabba väderomslag mellan regn och sol. Detta ger utmanande vägbanor med starka reflexer vilket tillsammans med tät trafik medför ökad risk för olyckor i trafiken. Här är några tips för en tryggare och säkrare bilresa.
 • Månadens medarbetare maj 2022

  Stort grattis till Johan Sturesson på vår station i Malmö-Hanö som har utsetts till månadens medarbetare i Bilprovningen.
 • Vi firar 20 år på Tegelvägen i Sundsvall

  Bilprovningens station på Tegelvägen 12 i Sundsvall fyller 20 år. Detta firas på stationen onsdagen den 15-17 juni.
 • Tips inför campingsäsongen

  Semesterkänslan. Längtar du också efter de lugna avkopplande dagarna? Men innan du åker iväg med din husvagn eller husbil har vi några tips på förberedelser så du kan känna dig trygg.
 • Tips till dig med motorcykel

  Generellt sett är Sveriges hojar vålvärdade och i gott skick. Ändå visar vår besiktningsstatistik för 2021 att det finns brister i fordonsparken. Här kan du läsa mer om de vanligaste felen och få några goda tips och råd om underhåll.
 • Idag uppmärksammar vi Trafiknykterhetens dag

  Vi uppmärksammar Trafiknykterhetens dag den 18 maj med att dela ut informationsfoldrar om konsekvenserna av rattfylleri till alla som denna dag besöker någon av våra 100 stationer från Skurup till Gällivare.
 • Vi firar 30 år på Storängsvägen i Strängnäs

  Bilprovningens station på Storängsvägen 5 i Strängnäs fyller 30 år. Detta firas på stationen måndagen den 16 maj.
 • Månadens medarbetare april 2022

  Stort grattis till Conny Karlsson på vår station i Örebro-Lillån som har utsetts till månadens medarbetare i Bilprovningen.
 • HLR - för din och vår trygghet

  För oss står alltid kundernas och medarbetarnas trygghet i centrum. Många av våra stationer är därför utrustade med hjärtstartare och personalen uppmuntras att regelbundet genomgå HLR-utbildning för att snabbt kunna rycka in ifall det skulle behövas.
 • Besikta släpet inför högsäsongen

  Många lätta släp är i dåligt skick eller har körförbud. Det visar vår besiktningsstatistik för 2021. För din trygghet på vägen vill uppmuntra dig att göra en kontrollbesiktning, så du och släpet är redo inför högsäsongen.
 • Nu har vi öppnat i Täby-Arninge

  Vi växer så att det knakar. I morse öppnade vi portarna till vår senaste nyetablering Bilprovningen Täby-Arninge. Detta firades med att räcka över en bukett blommor till vår första kund.
 • Enbart fördelar med rätt lufttryck i däcken

  Nu när däck är högaktuellt har vi en informationskampanj på stationerna om alla fördelar med att ha rätt lufttryck i däcken. Så passa på att ställ frågor till din tekniker då du besöker oss.
 • Månadens medarbetare mars 2022

  Vi gratulerar Tommy Krived på vår station i Landvetter som har fått den fina utmärkelsen månadens medarbetare i Bilprovningen i mars 2022.
 • Års- och hållbarhetsredovisning 2021

  För dig som är nyfiken på vårt hållbarhetsarbete och verksamhetsår 2021 finns nu Bilprovningens års- och hållbarhetsredovisning 2021 publicerad här på bilprovningen.se. Det liggande pdf-formatet gör den extra läsvänlig på skärmen.
 • Månadens medarbetare februari 2022

  Stort grattis till Fredrik Hermansson på vår station i Lysekil som har utsetts till månadens medarbetare i Bilprovningen.
 • Vi är fortsatt Sveriges mest hållbara besiktningsföretag

  Stort och hjärtligt tack. Vi känner oss både hedrade och stolta över att svenska folket återigen har utsett oss till Sveriges mest hållbara besiktningsföretag. Den positiva nyheten nådde oss idag när Sustainable Brand Index 2022 offentliggjordes.
 • Vi hjälper behövande i Ukraina

  Krisen i Ukraina har berört oss på Bilprovningen djupt. Självklart vill även vi erbjuda vår hjälp till de behövande. Därför har Bilprovningen skänkt en halv miljon kronor till UNHCR.
 • Internationella kvinnodagen: Vi är ett företag i förändring

  Det blir allt vanligare med kvinnliga besiktningstekniker på Bilprovningens stationer. Det är ingen slump utan en medveten, långsiktig satsning i syfte att spegla kunderna. Andelen kvinnor på stationerna är numera 15 procent och högre än någonsin.
 • Öppet i Kungsängen-Brunna

  Vi fortsätter att växa. I morse öppnades vår senaste nyetablering; Bilprovningen Kungsängen-Brunna. Det firades med att räcka över en bukett till vår första kund.
 • Köp en pin på Alla hjärtans dag

  När du köper en pin gör du någon glad samtidigt som du hjälper Friends i kampen mot mobbning. Pins finns att köpa på våra stationer för 45 kr. Varmt välkommen, oavsett om du ska besikta ett fordon eller inte.
 • Snart öppnar vi i Partille

  Våren 2022 invigs vår nya station i Brodalens industripark, nära E20 och McDonald's, OKQ8 samt Blomsterlandet. Då är du varmt välkommen att besikta din personbil hos oss.

 • Nu är det öppet hos Bilprovningen Järva Krog

  Fem minuter från Stockholm city, i korsningen mellan E4 och E18, vid Järva Krog - där ligger Bilprovningens nybyggda och nyöppnade station i Solna som tar emot samtliga lätta fordon för besiktning.
 • Idag öppnade Bilprovningen Stockholm-Gärdet på nytt

  Glädjen var stor, både bland medarbetare och kunder, när Stockholms enda besiktningsstation innanför tullarna öppnade portarna på nytt i en större lokal med ett bättre och mer lättillgängligt läge på Tegeluddsvägen 35.
 • I höst kommer vi till Mölndal

  Hösten 2022 slår vi upp portarna till vår nya station i Åbro företagspark. Då ser vi fram emot att träffa dig och att besikta din personbil eller lätta lastbil.
 • Vi öppnar en andra station i Uppsala

  I sommar öppnar vi portarna till ytterligare en station i Uppsala. Anläggningen som ligger intill E4 i Fullerö är främst att vara avsedd för tunga fordon, men kommer också att ta emot lätta fordon, däribland husvagnar och husbilar.

 • Så motverkar du slitage på lätta lastbilar

  Det finns över en halv miljon lätta lastbilar i trafik och antalet växer stadigt. De används ofta på daglig basis som arbets-/bruksfordon i tuffare miljöer och av flera förare, vilket kan förklara den höga andelen anmärkningar vid besiktningen. Här delar vi med oss av några tips på hur du motverkar slitage och förebygger fel.
 • Våra tips för att förebygga vanliga fel på personbilar

  Bilen är i pandemitider ett än mer populärt sätt att färdas och för en trygg transport behövs en säker bil. Här får du tips på hur du enkelt kan förebygga de vanligaste felen och minska risken för att bilen blir underkänd vid besiktningen.
 • Nu har vi öppnat i Järfälla-Jakobsberg

  Vi fortsätter att växa. I morse öppnades vår senaste nyetablering; Bilprovningen Järfälla-Jakobsberg. Det firades med att räcka över en bukett till vår första kund.
 • Ser du tillräckligt bra för att köra bil?

  Resultatet av Synbesiktningen 2021 - Sveriges största syntest av bilförare och ett samarbete mellan Bilprovningen och Synoptik - visar att var tionde bilist kör med en olaglig syn, vilket innebär att den blir oskarp efter en meters avstånd, strax efter bilrutan.

 • Vi firar 30 år på Spegelgatan i Vimmerby

  Bilprovningens station på Spegelgatan 2 i Vimmerby fyller 30 år söndagen den 19 december 2021. Detta firas året ut, bl.a. med 30 procent i rabatt på kontrollbesiktning.
 • Idag öppnade Bilprovningen Ekerö

  Bilprovningen växer. Idag slog vi upp portarna till vår senaste nyetablering; Bilprovningen Ekerö. Det firade vi med att ge blommor till vår första kund.
 • Du som besöker oss på Black Friday får en reflex

  Din säkerhet är viktig, inte minst när det är mörkt ute. Därför delar vi ut reflexer på alla våra stationer från Skurup till Gällivare under Black Friday.
 • Nu har vi öppnat Bilprovningen Malmö-Hanö

  Idag öppnade vi portarna till vår andra station i Malmö; Bilprovningen Malmö-Hanö. Detta firade vi med att välkomna vår första kund med en bukett blommor.
 • Pris för Årets djurvän

  Nationella viltolycksrådet, där Bilprovningen ingår som en av många aktörer, har fått pris som Årets djurvän. Priset delades ut av Svenska Djurskyddsföreningen.
 • Ser du tillräckligt bra för att köra bil? Testa din syn hos oss

  Fredagen den 15 oktober genomförs Synbesiktningen - Sveriges största syntest av bilister.
 • Nu ökar risken för viltolyckor - hämta din viltremsa hos oss

  Nu närmar vi oss den tid på året när viltet rör sig mest. Då ökar risken att råka ut för viltolyckor. Här delar vi med oss av några tips för att du ska vara förberedd och uppmärksam. Kom också ihåg att hämta en viltremsa hos oss.

 • Vinterdäck på sommaren överrepresenterade vid dödsolyckor

  Cirka 7 procent bedöms köra på vinterdäck på sommaren i Sverige. Men vid dödsolyckor är andelen cirka 17 procent. Denna tydligt högre andel kan vara en indikation på att vinterdäck på sommaren innebär en ökad olycksrisk.
 • Dags för däckrazzior – för bättre miljö och ökad trafiksäkerhet

  Kampanj Däckrazzia, som är en samverkan mellan Bilprovningen, Energimyndigheten, VTI, Däckbranschens informationsråd och NTF, genomfördes i Sverige för första gången hösten 2004.
 • Etnicitet vanligaste orsaken till trakasserier i skolan

  Som partner till Friends vill vi på Bilprovningen uppmärksamma att av alla diskrimineringsgrunder är etnicitet den vanligaste orsaken till trakasserier i skolan.
 • Nyhet! Fixarhjälpen hjälper dig med besiktningsbesöket

  Nu lanserar Hemfixare.se en tjänst för dig som är kund hos Bilprovningen: Fixarhjälpen. En fixare hämtar upp bilen, tar den till Bilprovningen och returnerar den när den är besiktad.
 • Bilprovningen medverkar i populär podd: Vi löser Mysteriet med Regbesiktningen

  Funderar du på att bygga om en skåpbil till en campervan och vad som gäller? Då är du inte ensam. Men vi ger dig svaren.
 • Synbesiktningen 2020: Testa om din syn är trafiksäker, välkommen kl 9-16 den 15 oktober

  Visste du att ungefär var tionde bilist kör med olaglig syn? Torsdagen den 15 oktober genomför vi Synbesiktningen - Sveriges största syntest - för tolvte året i rad. Kom förbi en av våra stationer och testa om din syn är trafiksäker - helt utan kostnad.
 • Här har vi öppet i påsk

  Dags att besikta bilen? Ett urval av våra stationer har öppet under påsken för att ge dig möjlighet att få bilen besiktad i april.

 • Kvälls- och lördagsöppet

  Dags för besiktning? Vi har extra öppet för personbilar på flera av våra stationer och på ett urval stationer även för lätta lastbilar, släp och tunga fordon.

 • Rösta och bidra

  Studier visar att en lagom snabb låt gör att vi kör lugnare. Så i trafiksäkerhetens tjänst har vi låtit våra tekniker rösta fram tre lagom lugna låtar till bilfärden varav en ska skickas in som önskelåt till Musikhjälpen. Rösta på din favorit genom att lägga en valfri slant i någon av våra insamlingar hos Musikhjälpen.
 • Vid viltolycka - varna, anmäl och markera!

  Det sker i genomsnitt mer än en (1) viltolycka ungefär var 8.e minut i Sverige. Det innebär att över 62000 förare av fordon årligen är inblandade i en viltolycka.
 • Nya regler sedan 2018 för fordon med metangas: Nu krävs frilagda eller synliga gastankar alternativt ett intyg på att kontroll redan har gjorts

  När det är dags för kontrollbesiktning måste alla gastankar måste vara frilagda eller synliga för att vi ska kunna kontrollera fastsättning, täthet och eventuella skador. Om kontroll av gastanken redan har gjorts krävs ett intyg från godkänt företag.
 • Trafiknykterhetens dag 14 maj - tyck till i vår enkät om bilkörning och alkohol

  Den 14 maj 2019 är det Trafiknykterhetens dag.
 • Välkomna tjejer!

  Året var 1979 och för första gången fick en kvinna jobb som besiktningstekniker i Sverige. Sedan dess har det hänt en hel del men fortfarande är det inte lika många kvinnor som män som besiktar fordon. Det vill vi ändra på.
 • Hjälp oss att utveckla vårt hållbarhetsarbete!

  Vi på Bilprovningen är stolta över att för åttonde året i rad ha utsetts till ett av Sveriges mest hållbara varumärken.

 • Vid viltolycka - varna, anmäl och markera!

 • 55 år i trafiksäkerhetens tjänst!

  I dag fyller Bilprovningen 55 år! Efter många år av arbete för ökad trafiksäkerhet är Bilprovningen ett av Sveriges mest uppskattade varumärken. Men det är också resultatet av en livslång kärlek till fordon.
 • Nyhet! Nu kan du få del av fordonet kontrollerat för endast 179 kr

  Låter bilen konstigt eller bråkar bromsarna på husbilen? Nu kan du boka tid för att kontrollera endast enbart del av fordonet.
 • Nya regler för gasbilar

  Redan sedan tidigare har det varit krav på att gasbilar ska ha tillräcklig mängd gas för att kunnas köras på gas vid besiktningen. Nu inför regelförändringen 20 maj tillkommer ytterligare några krav.

 • Från april är vi kontantfria

 • Tips inför besiktningen av A-traktor

  Den 20 maj 2018 börjar nya regler gälla vilket innebär att A-traktorer måste besiktas vartannat år. Om A-traktorn inte är kontrollbesiktad under perioden 1 januari 2018 – 19 maj 2018 inträder körförbud den 20 maj 2018.
 • Välkommen på synbesiktning klockan 9-16 den 19 oktober!

  På torsdag finns optiker från Synoptik på 60 av Bilprovningens stationer. Tillsammans vill vi uppmärksamma synens betydelse för ansvarsfull bilkörning. Passa på att göra en synundersökning - helt utan kostnad.
 • Nya regler för när fordon ska kontrollbesiktas

  Från den 20 maj 2018 gäller nya regler för när fordon ska besiktas. Ändringen omfattar i huvudsak personbilar, lätta fordon och A-traktorer.
 • Nu återvänder vi till Eskilstuna!

  Den 3 april öppnar Bilprovningen portarna till sin nybyggda, fräscha station i Eskilstuna.
 • Nu har vi öppnat i Märsta

  Bilprovningen har återvänt till Märsta och öppnar idag, den 18 april, portarna till en nybyggd och fräsch station invid Sigtuna Bil och Wisti Last & Buss (Volvo).
 • Erbjudanden till medlemmar i Smart Senior

  Kontrollbesiktning och e-Diagnos. Har du tid mitt på dagen? Som Smart Senior får du 50 kr i rabatt på kontrollbesiktningen och 100 kronor rabatt på e-Diagnos.
 • Lyckat företagsmingel i Gävle-Sörby

  Under torsdagskvällen minglade företagare från uppemot 30 företag hos Bilprovningen i Gävle-Sörby Urfjäll.
 • Bilprovningen skänker matpaket till flyktingar


  Det pågår en fruktansvärd flyktingkris i Europa och den lämnar ingen oberörd. Bilprovningen vill bidra och stödjer nu Röda Korset i de initiativ som tas för att hjälpa människor på flykt från kriget i Syrien.
 • Möt oss på Elmia Husvagn Husbil


  Ska du till Elmia Husbil Husvagn? Kom till vår monter och boka tid gasolkontroll direkt på Elmiacampingen. Vi svarar på frågor om besiktningen och bokar tid för besiktning.

 • Vinnare på Gärdesloppet 2015

  Nu har vi dragit vinnarna i vår tipsrunda på Gärdesloppet.