Mer innehåll

Fortsatt samarbete med Mora IK

Med hjälp av vår partner, stiftelsen Friends, är det vår ambition att medverka till en tryggare idrott för barn och unga. Mora IK är en av de klubbar för vilken ett flertal aktiviteter har gjorts. Nu förlängs samarbetet i ytterligare en säsong.

För en hållbar utveckling behöver vi arbeta tillsammans. Att stödja Friends var ett självklart val för oss eftersom bägge parter arbetar för att skapa ett tryggare samhälle. Samarbetet inleddes i februari 2021.

Ett sätt att ge tillbaka

Under 2022 utvidgades samarbetet till att även omfatta sponsring av idrottsföreningar lokalt.

Ambitionen är att medverka till en tryggare idrott för barn och unga, där vi belyser vikten av såväl fysisk som psykisk hälsa. Därför måste sponsringen av föreningen alltid inkludera en insats av Friends.

Detta är ett fint sätt för våra stationer att kunna tacka och ge tillbaka på de orter där vi verkar.

Personalens val att stödja Mora IK

Bilprovningens samarbete med Mora IK inleddes våren 2022. Valet av förening gjordes av personalen på stationen i Mora.

Först gjordes en utbildningsinsats för ungdomsledarna, därefter en kartläggningsprocess av klubben som avslutades med en strategi för det fortsatta systematiska trygghetsarbetet.

Nu förlängs samarbetet - igen. Det fortsätter under säsongen 2023-2024.

Utvecklas ihop

- Vi är otroligt stolta över vårt unika och långsiktiga samarbete med Bilprovningen som betyder väldigt mycket för våra ledare, barn och ungdomar i föreningen. Vi går nu in i den tredje säsongen tillsammans och vi känner att vi utvecklas ihop med Bilprovningen för varje år som går och det har definitivt inte missats av alla våra fans som är väldigt positiva till vårt samarbete, säger Anton Eriksson på Mora IK.

- I en lagsport som ishockey är det av största vikt att laget går före jaget, vilket överensstämmer med Bilprovningens värdegrund där vi betonar att vi tillsammans är ett lag. Det är en ynnest för oss att, tillsammans med Mora IK och Friends, stötta och hjälpa ungdomar - vår framtid - att bli så bra de bara kan, både på och utanför isen, säger Emil Svensson, stationschef på Bilprovningen i Mora.

Läs mer om Bilprovningens partnerskap med Friends.

Läs mer om Bilprovningens sponsring av lokala idrottsföreningar.

En man i bilprovningskläder till vänster och en man i en Mora IK-matchtröja framför en vepa med text om Bilprovningen i en ishockeyarena.

Bilprovningen fortsätter trygghetsarbetet i Mora IK tillsammans med partnern Friends. Foto: Mora IK