Mer innehåll

Lokal sponsring - för en tryggare idrott

Vår ambition är att medverka till en tryggare idrott för barn och unga, där vi belyser vikten av såväl fysisk som psykisk hälsa. Därför måste sponsringen av föreningen alltid inkludera en insats av Friends, såsom utbildning av föreningens ledare i en trygghetsfråga där de kan behöva stöd och verktyg.

Bilprovningen i Mora sponsrar Mora IK

Bilprovningen i Mora arbetar tillsammans med stiftelsen Friends för att ge barn och ungdomar som är aktiva i Mora IK bättre förutsättningar för en tryggare idrott. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under 2021-2023.

 • Hösten 2021: Samarbetet synliggörs - Bilprovningen syns i Mora IK:s arena och Mora IK på Bilprovningens station i Mora.
 • 7 och 14 februari 2022: Friends utbildar ledarna i Mora IK i trygghetsfrågor där de har uttalat ett behov av stöd och verktyg.
 • 25 februari 2022: Bilprovningen i Mora är matchvärd när Mora IK möter HV71. I samband med detta delas fina kupongerbjudanden ut till publiken och priser till matchens bästa spelare.
 • 7 november 2022: En kartläggningsprocess inleds där alla aktiva mellan 11 och 18 år samt alla ledare i klubben får svara på en webbenkät där Friends ställer frågor om trygghet.
 • Slutet av november 2022: Tillsammans med föreningsansvariga och styrelsen i Mora IK går Friends igenom resultatet från kartläggningen som ger en nulägesbesiktning av hur ungdomarna upplever stämningen och förekomsten av kränkningar och diskriminering samt hur ledarna ser på föreningens trygghetsarbete.
 • Januari 2023: Kartläggningen avslutas med en handledningsinsats av Friends där man tillsammans med ansvariga i Mora IK identifierar fokusområden och en strategi för föreningens fortsatta systematiska trygghetsarbete.
 • Våren 2023: Ungdomar i klubben bjuds in till Bilprovningen i Mora för att bekanta sig med stationen och personalen samt visa hur en besiktning går till så de känner sig välkomna och trygga när det är dags för deras första besiktning. Datum för detta är ännu inte bestämt.
logotyp Mora IK
Fötter iklädda fotbollskor och en fotboll på en fotbollsplan

Bilprovningen i Älta sponsrar Älta IF

Älta IF, som bedriver ett eget ambitiöst värdegrundsarbete sedan många år, uppskattar Bilprovningens unika sponsring. Samsynen kring trygghetsarbete och Friends utbildningar kommer att utveckla föreningen ännu mer. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under säsongen 2022-2023.

 • Våren 2022: Samarbetet synliggörs - Bilprovningen syns med vepor hos Älta IF och Älta IF syns i Bilprovningens utskick och kundhörna.
 • 24 april 2022: Första tillfället där Friends utbildar Älta IF:s ungdomsledare i trygghetsfrågor där de har uttalat ett behov av stöd och verktyg.
 • 30 april 2022: Bilprovningen medverkar vid Älta runt. I samband med detta lottas (på startnumret) en kostnadsfri kontrollbesiktning ut bland deltagande löpare.
 • 9 november 2022: Andra tillfället där Friends utbildar Älta IF:s ungdomsledare i trygghetsfrågor där de har uttalat ett behov av stöd och verktyg. 
 • Våren 2023: Tredje tillfället där Friends utbildar Älta IF:s ungdomsledare i trygghetsfrågor där de har uttalat ett behov av stöd och verktyg. 

Ett Gulsvart Hjärta i fokus för Bilprovningen Västerås-Tunbytorp

Personalen på Bilprovningen i Västerås är sedan länge trogna fans till Västerås IK. Mot bakgrund av vårt nationella partnerskap var det självklart för stationen att stödja klubbens värdegrundsarbete Ett Gulsvart Hjärta för att ge de 600 barn och ungdomar som är aktiva i klubben bättre förutsättningar för en tryggare idrott.

- Det känns betydelsefullt och viktigt att kunna bidra till ett trygghetsarbete i en stor organisation som Västerås IK och att nå ut till så många personer i olika åldrar, säger Jens Barkensjö, besiktningstekniker på Bilprovningen Västerås-Tunbytorp.

Utöver värdegrundssatsningen görs ett flertal gemensamma aktiviteter under säsongen 2022-2023.

 • Hösten 2022: Samarbetet synliggörs - Bilprovningen syns i VIK:s kanaler och VIK/Ett Gulsvart Hjärta på Bilprovningens station i Västerås-Tunbytorp.
 • 2 december 2022: Personal från Bilprovningen Västerås-Tunbytorp är på plats i ABB arena och delar ut fina kupongerbjudanden till publiken när VIK möter AIK.
 • Våren 2023: Ungdomar i klubben bjuds in till Bilprovningen Västerås-Tunbytorp för att bekanta sig med stationen och personalen samt visa hur en besiktning går till så de känner sig välkomna och trygga när det är dags för deras första besiktning. Datum för detta är ännu inte bestämt.
logotyp Mora IK
logotyp Mora IK

Bilprovningen i Märsta och Rosersberg sponsrar Skånela IF

Bilprovningen i Märsta och Rosersberg arbetar tillsammans med stiftelsen Friends för att ge barn och ungdomar som är aktiva i Skånela IF bättre förutsättningar för en tryggare idrott. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under 2022-2023.

 • Hösten 2022: Samarbetet synliggörs - Bilprovningen syns på Skånela IF:s matchtröjor och i Vikingahallen. Skånela IF syns på Bilprovningens stationer i Märsta och Rosersberg.
 • 10 januari 2023: Bilprovningen i Märsta och Rosersberg är matchvärd. I samband med detta delas fina kupongerbjudanden ut till publiken och priser till matchens bästa spelare.
 • 20 januari 2023: Bilprovningen i Märsta och Rosersberg medverkar vid nätverksträff och berättar om sitt sponsorskap av Skånela IF.
 • 30 januari 2023: En kartläggningsprocess inleds där alla aktiva mellan 11 och 18 år samt alla ledare i Skånela IF får svara på en webbenkät där Friends ställer frågor om trygghet.
 • 1 februari 2023: Bilprovningen i Märsta och Rosersberg är matchvärd. I samband med detta delas fina kupongerbjudanden ut till publiken och priser till matchens bästa spelare.
 • Februari-mars 2023: Tillsammans med föreningsansvariga och styrelsen i Skånela IF går Friends igenom resultatet från kartläggningen som ger en nulägesbesiktning av hur ungdomarna upplever stämningen och förekomsten av kränkningar och diskriminering samt hur ledarna ser på föreningens trygghetsarbete.
 • Maj 2023: Kartläggningen avslutas med en handledningsinsats av Friends där man tillsammans med ansvariga i Skånela IF identifierar fokusområden och en strategi för föreningens fortsatta systematiska trygghetsarbete.
 • Våren 2023: Ungdomar i klubben bjuds in till Bilprovningen i Märsta och Rosersberg för att bekanta sig med stationen och personalen samt visa hur en besiktning går till så de känner sig välkomna och trygga när det är dags för deras första besiktning. Datum för detta är ännu inte bestämt.