Mer innehåll

Lokal sponsring - för en tryggare idrott

Vår ambition är att medverka till en tryggare idrott för barn och unga, där vi belyser vikten av såväl fysisk som psykisk hälsa. Därför måste sponsringen av föreningen alltid inkludera en insats av Friends, såsom utbildning av föreningens ledare i en trygghetsfråga där de kan behöva stöd och verktyg.

Bilprovningen i Mora sponsrar Mora IK

Utöver finansiellt stöd arbetar Bilprovningen i Mora tillsammans med stiftelsen Friends för att ge barn och ungdomar som är aktiva i klubben bättre förutsättningar för en tryggare idrott. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under säsongen 2021-2022.

  • Samarbetet synliggörs; Bilprovningen syns i Mora IK:s arena och Mora IK på Bilprovningens station i Mora.
  • Friends utbildar ledarna i Mora IK i trygghetsfrågor där de har uttalat ett behov av stöd och verktyg. Detta sker den 7 och 14 februari.
  • Bilprovningen i Mora är matchvärd när Mora IK möter HV71 den 25 februari. I samband med detta delas fina kupongerbjudanden ut till publiken och priser till matchens bästa spelare.
  • Ungdomar i klubben bjuds in till Bilprovningen i Mora för att bekanta sig med stationen och personalen samt visa hur en besiktning går till så de känner sig välkomna och trygga när det är dags för deras första besiktning. Datum för detta är ännu inte bestämt.
logotyp Mora IK
Fötter iklädda fotbollskor och en fotboll på en fotbollsplan

Bilprovningen i Älta sponsrar Älta IF

Älta IF, som bedriver ett eget ambitiöst värdegrundsarbete sedan många år, uppskattar Bilprovningens unika sponsring. Samsynen kring trygghetsarbete och Friends utbildningar kommer att utveckla föreningen ännu mer. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under säsongen 2022-2023.

  • Samarbetet synliggörs; Bilprovningen syns med vepor hos Älta IF och Älta IF syns i Bilprovningens utskick och kundhörna.
  • Friends utbildar Älta IF:s ungdomsledare i samtliga åtta idrottssektioner i trygghetsfrågor där de har uttalat ett behov av stöd och verktyg. Det första tillfället ägde rum i slutet av april och ytterligare två sker hösten 2022.
  • Bilprovningen medverkade vid Älta runt den 30 april. I samband med detta lottades (på startnumret) en kostnadsfri kontrollbesiktning ut bland löparna som deltog.