Mer innehåll

Lokal sponsring - för en tryggare idrott

Vår ambition är att medverka till en tryggare idrott för barn och unga, där vi belyser vikten av såväl fysisk som psykisk hälsa. Därför måste sponsringen av föreningen alltid inkludera en insats av Friends, såsom utbildning av föreningens ledare i en trygghetsfråga där de kan behöva stöd och verktyg.

Bilprovningen i Mora sponsrar Mora IK

Bilprovningen i Mora arbetar tillsammans med stiftelsen Friends för att ge barn och ungdomar som är aktiva i Mora IK bättre förutsättningar för en tryggare idrott. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under 2022-2024.

 • Våren 2022: Friends utbildar ledarna i Mora IK i trygghetsfrågor där de har uttalat ett behov av stöd och verktyg.
 • Hösten 2023: Ungdomar i klubben bjuds in till Bilprovningen i Östersund för att bekanta sig med stationen och personalen samt visa hur en besiktning går till så de känner sig välkomna och trygga när det är dags för deras första besiktning. Datum för detta är ännu inte bestämt.
 • Hösten 2023: Ungdomar i klubben bjuds in till Bilprovningen i Mora för att bekanta sig med stationen och personalen samt visa hur en besiktning går till så de känner sig välkomna och trygga när det är dags för deras första besiktning. Datum för detta är ännu inte bestämt.
 • 2023-2024: Mora IK ingår i en årlig nätverksträff, ledd av Friends, för samtliga idrottsföreningar/-klubbar som ingår i "bilprovningsfamiljen" för att utbyta erfarenheter.
Skridsko, hockeyklubba och puck på en is - bredvid syns en platta med Bilprovningens, Friends och Mora IK:s logotyper
Flicka som spelar handboll

Bilprovningen i Göteborg-Aröd och Göteborg Bäckebol sponsrar Kärra HF

Bilprovningens stationer i Göteborg-Aröd och Göteborg-Bäckebol arbetar tillsammans med stiftelsen Friends för att ge barn och ungdomar som är aktiva i Kärra HF bättre förutsättningar för en tryggare idrott. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under 2024.

 • Våren 2024: Trygghetskartläggning av föreningen. Resultatet ger en nulägesbesiktning av hur ungdomarna upplever stämningen och förekomsten av kränkningar och diskriminering samt hur ledarna ser på föreningens trygghetsarbete. Kartläggningen avslutas med en handledningsinsats av Friends där man identifierar fokusområden och en strategi för föreningens fortsatta systematiska trygghetsarbete.
 • Hösten 2024: Kärra HF ingår i ett nätverksträff, ledd av Friends, för samtliga idrottsföreningar/-klubbar som ingår i "bilprovningsfamiljen" för att utbyta erfarenheter.

Bilprovningen i Östersund sponsrar Tullus SG Skidskytte

Bilprovningen i Östersund arbetar tillsammans med stiftelsen Friends för att ge barn och ungdomar som är aktiva i Tullus SG Skidskytte bättre förutsättningar för en tryggare idrott. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under 2023-2024.

 • Våren 2023: Trygghetskartläggning av föreningen. Resultatet ger en nulägesbesiktning av hur ungdomarna upplever stämningen och förekomsten av kränkningar och diskriminering samt hur ledarna ser på föreningens trygghetsarbete. Kartläggningen avslutas med en handledningsinsats av Friends där man identifierar fokusområden och en strategi för föreningens fortsatta systematiska trygghetsarbete.
 • Hösten 2023: Deltagande i nätverksträff, ledd av Friends, för samtliga idrottsföreningar/-klubbar som ingår i "bilprovningsfamiljen" för att utbyta erfarenheter.
 • Våren 2024: Ungdomar i klubben bjuds in till Bilprovningen i Östersund för att visa hur en besiktning går till så de känner sig välkomna och trygga när det är dags för deras första besiktning.
En ungdom utövar skidskytte, till höger syns illustration med Bilprovningens, Tullus och Friends logotyper
hand som håller en handboll, till höger en illustrativ beige platta med Skånelas, Bilprovningens och Friends logotyper

Bilprovningen i Märsta och Rosersberg sponsrar Skånela IF

Bilprovningen i Märsta och Rosersberg arbetar tillsammans med stiftelsen Friends för att ge barn och ungdomar som är aktiva i Skånela IF bättre förutsättningar för en tryggare idrott. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under 2022-2024.

 • Våren 2023: Trygghetskartläggning av föreningen. Resultatet ger en nulägesbesiktning av hur ungdomarna upplever stämningen och förekomsten av kränkningar och diskriminering samt hur ledarna ser på föreningens trygghetsarbete. Kartläggningen avslutas med en handledningsinsats av Friends där man identifierar fokusområden och en strategi för föreningens fortsatta systematiska trygghetsarbete.
 • Hösten 2023: Friends utbildar Skånela IF:s ungdomsledare i trygghetsfrågor där de har uttalat ett behov av stöd och verktyg.
 • Hösten 2023: Skånela IF ingår i ett nätverksträff, ledd av Friends, för samtliga idrottsföreningar/-klubbar som ingår i "bilprovningsfamiljen" för att utbyta erfarenheter.

Bilprovningen i Varberg sponsrar Unite People FC

Bilprovningen i Varberg arbetar tillsammans med stiftelsen Friends för att ge barn och ungdomar som är aktiva i Unite People bättre förutsättningar för en tryggare idrott. Detta görs genom ett flertal aktiviteter under 2023-2024.

 • Hösten 2023: Unite Prople FC ingår i ett nätverksträff, ledd av Friends, för samtliga idrottsföreningar/-klubbar som ingår i "bilprovningsfamiljen" för att utbyta erfarenheter.
 • Våren 2024: Friends utbildar ledarna i Unite People FC i trygghetsfrågor där de har uttalat ett behov av stöd och verktyg.
 • Hösten 2024: Deltagande i ett nätverksträff, ledd av Friends, för samtliga idrottsföreningar/-klubbar som ingår i "bilprovningsfamiljen" för att utbyta erfarenheter.
Barn som spelar fotboll, till höger en illustrativ beige platta med UPFC:s, Bilprovningens och Friends logotyper