Mer innehåll

Logga in som

Registrera dig

För att logga in behöver du registrera dig för Mina Sidor.

Friends samarbete

Vi stödjer Friends för ett tryggare samhälle

För en hållbar utveckling behöver vi arbeta tillsammans. Att stödja Friends var ett självklart val för Bilprovningen eftersom vi arbetar för samma sak - att skapa ett tryggare samhälle.

Förebyggande insatser

Tillsammans tar Bilprovningen och Friends ansvar för att driva utvecklingen mot ett tryggare och mer hållbart samhälle. Gemensamt är att vi båda har en nollvision - oavsett om det gäller trafikolyckor eller mobbning. Tillsammans skapar vi förändring i stor skala och gör skillnad på riktigt. Vi gör det genom förebyggande insatser som ger effekt i praktiken för vuxnas, barns och ungas säkerhet, trygghet och välmående.

Partnerskapet öppnar upp för ett samarbete inte ”bara” på vägarna eller i våra barns klassrum, utan i ett tryggare klimat på arbetsplatsen, i kundmötet och i rollen som vuxen i relation till barn.

Hej är att se en annan människa

Friends och Bilprovningen har också en gemensam tro på betydelsen av ordet Hej. Det är ett litet ord som gör stor skillnad. Att säga Hej är att se en annan människa och en bra början på att skapa en värld fri från mobbning och diskriminering.

Alla dagar om året bär Bilprovningens besiktningstekniker hjärtformade pins med ordet Hej för att visa att vi ser varandra och våra kunder samt stöttar Friends.

Du kan också göra skillnad

Du kan också hjälpa Friends i kampen mot mobbning. Genom att besikta ditt fordon hos Bilprovningen stödjer du Friends och gör skillnad.

Väljer du att köpa en pin på någon av våra stationer gör du ytterligare en insats.

Mer om Friends

Det var i början av 90-talet. Friends grundare Sara Damber gick på högstadiet och kände sig ensammast i hela världen. I hennes dagbok från den tiden upprepas två meningar gång på gång. Tänk om jag hade någon att vara med. Tänk om jag hade en enda kompis.

I nionde klas bröts mobbningsspiralen. Inte av någon i Saras klass. Inte av en lärare, kurator eller annan vuxen. Nej, det var en av skolans mest populära killar som visade empati och mod, såg henne i ögonen och sa hej.

Hans lilla hej gav stort eko. Det vände inte över en natt, men oj vilken skillnad det blev. Han hade brutit den stora grymma tystnaden. En röst kan göra skillnad. Ett hej kan vara livsavgörande.

Läs mer om Friends.