Mer innehåll

Enbart fördelar med rätt lufttryck i däcken

Nu när däck är högaktuellt har vi en informationskampanj på stationerna om alla fördelar med att ha rätt lufttryck i däcken. Så passa på att ställ frågor till din tekniker då du besöker oss.

Vanligtvis har många redan bytt till sommardäck vid det här laget, men den kalla våren har senarelagt däckskiftet en aning. Däck är med andra ord fortfarande högaktuellt och därför väljer vi att ha en informationskampanj på stationerna om fördelarna med att ha rätt lufttryck.

Som att cykla med dåligt pumpade däck

Tänk dig att du cyklar med dåligt pumpade däck. Bilen påverkas på samma sätt. Den rullar sämre och styrningen samt bromssträckan försämras. Med för lågt lufttryck i däcken ökar också drivmedelsförbrukningen.

Du sparar pengar och klimatet

Med rätt däcktryck kör du tryggare. Dessutom sparar du pengar och minskar belastningen på klimatet genom mindre slitage och bränslekostnader.

Så har du rätt däcktryck

För det första behöver du veta vilket däcktryck som gäller för just din bil. Om du är osäker, be om hjälp när du besöker oss så visar din besiktningstekniker dig hur du hittar informationen.

Rekommendationen är att kontrollera däcktrycket en gång i månaden. En god idé är att ta för vana att göra det varannan eller tredje gång som du tankar.

Delkontroll däck för 99 kr

Just nu får du som är kund i Mina sidor en delkontroll däck för endast 99 kronor (ordinarie pris 199 kronor). Erbjudandet gäller till och med den 31 maj 2022. Så passa på att bli medlem i Mina sidor och få reda på om dina däck är säkra till rabatterat pris.

Fler goda råd om däck

Visste du att de bästa däcken ska sitta bak på bilen? Här bjuder vi på fler goda råd om däck.


Besiktningstekniker kontrollerar bilens däck

Bilprovningen informerar om vikten av rätt däcktryck för säkerheten, klimatet och plånboken. Foto: Bilprovningen