Mer innehåll

Veteranbilskontroll för dig som vill färdas extra säkert

Våren är i antågande och snart är det dags att plocka fram den gamla pärlan. Vår erfarenhet är att dessa bilar oftast är väl omhändertagna och därför i gott skick men för dig som vill färdas extra säkert kan vi erbjuda veteranbilskontroll.

Äger du en älskad bil som inte längre behöver besiktas? Då är du i gott sällskap. Det finns nämligen 110 000 i trafik. För dig som vill få koll på och omhänderta eventuella brister innan det är dags att sätta sig bakom ratten och njuta av våren kan vi erbjuda veteranbilskontroll.

Classic Motors bil var inte felfri

Tidningen Classicmotor åkte till vår station i Jönköping i tron att en Ford Taunus 17m från 1961 var felfri men det visade sig att det fanns saker att åtgärda och att vissa av dem var svåra att upptäcka.

Klicka här för att se filmen från tidningens besök på stationen och hur veteranbilskontrollen gick till.

Till tidningens läsare erbjuder vi dessutom just nu en fin rabatt på veteranbilskontroll. Kod och villkor hittar du i Classic motor nummer 5 2024.

Mer om veteranbilskontrollen

Med Bilprovningens veteranbilskontroll får du besked om det finns några fel i fram- och bakvagn, bromssystem eller belysning och efter kontrollen får du ett protokoll med resultatet.

Eftersom veteranbilskontrollen inte är en obligatorisk besiktning rapporteras inte resultatet in till Transportstyrelsen.

Klicka här för att läsa mer om och boka en veteranbilskontroll.

Blå veteranbil parkerad framför en av Bilprovningens stationer.

Lorem ipsum sit dolor amet Foto: Bilprovningen