Mer innehåll

Fettisdagen: Besiktning av semlor på vår station i Halmstad

Fettisdagen och dags för semmelfrossa! Vi är så glada att Hallandsposten valde att ta hjälp av vår station i Halmstad till sitt årliga semmeltest. Teknikerna är förvisso vana testare, men nu var det helt andra topplock som skulle betygsättas.

Bild och text är hämtat från Hallandsposten:

I det årliga testet tog Hallandsposten hjälp av ett gäng bilprovare för att utse godaste bakverket bland tio av Halmstads konditorier 2024.

Fluffig grädde, grovhackad mandelmassa eller ett greppvänligt lock. Kriterierna för vad som utgör den perfekta semlan är många och varierar från person till person.

Men trots att flera bullar hamnade i topp så har vi en segrare även 2024: - Otroligt vacker, med fantastisk smak, kommenterar Dennis Ferdinando årets vinnarsemla.

Vi närmar oss fettisdagen och Hallandspostens test av semlor brukar skapa intresse. Åsikterna går ofta isär var den godaste finns, och de senaste fem åren har bjudit på lika många vinnare.

Genom åren har Hallandspostens testpanel sett lite olika ut. Vissa år har det varit några av tidningens medarbetare, medan ibland så har exempelvis bibliotekarier eller restaurangelever fått säga sitt. Till årets semmeltest har Hallandsposten tagit hjälp av några som är vana vid att skriva omdömen och ge ärliga svar, även om mottagaren kanske inte alltid uppskattar det. För medarbetarna på Bilprovningen i Halmstad blev det nu helt andra topplock som de fick betygsätta.

Klicka här för att läsa hela artikeln i Hallandsposten "Kontrollbesiktningen är klar - här är Halmstads bästa semla".

Fyra besiktningstekniker kontrollbesiktar semlor med ficklamport på en billyft

Kontrollbesiktningen är klar - här är Halmstads bästa semla Foto: Hallandsposten