Mer innehåll

Se och synas i trafiken:

60 kr för delkontroll strålkastare

Mörker, regn och mötande fordon som bländar är en utmaning för ögat. Säkerställ att belysningen på ditt fordon fungerar så att det syns och du ser trafiken som tänkt. Just nu kostar en delkontroll strålkastare endast 60 kr.

Black Friday är inte bara en dag då handeln riktar förmånliga erbjudanden till konsumenter, det är också precis vad det låter som, nämligen en av årets mörkaste fredagar.

Bländande fordon vanligt problem

Närmare 7 av 10 bilförare upplever att det svårare att köra i mörker. Utöver problematik med regn, snö och halka är det många som tycker att de ser sämre och blir bländade av lyktor från mötande fordon.

Strålkastare som inte fungerar kan också orsaka problem. Med endast en fungerande lykta kan exempelvis en personbil uppfattas som en motorcykel i mörker och i sämsta fall leda till en olycka för att föraren i det mötande fordonet missbedömer vägsituationen.

Problematiken bekräftas av Bilprovningens besiktningsstatistik som visar att var tredje personbil har brister, varav strålkastare och lyktor är vanligast förekommande.

60 kr för delkontroll strålkasatare

För att säkerställa att belysningen på ditt fordon fungerar både så det syns och du ser i trafiken som tänkt erbjuder vi tjänsten delkontroll strålkastare.

Året ut betalar du bara 60 kr (ordinarie pris är 229 kr).

Med en delkontroll strålkastare kontrollerar vi strålkastare, ljusbild och lampor på lätta personbilar, husbilar och lastbilar.

Du bokar tid för delkontroll via bilprovningen.se eller 0771-600 600.

En man i bilprovningskläder kontrollerar strålkastaren på ett vitt fordon.

Säkerställ att du ser och syns i trafiken i mörkret och gör en delkontroll strålkastare. Foto: Bilprovningen