Mer innehåll

Vi skänker besiktningar när Keolis donerar bussar till Ukraina

Nu är de första Keolisbussarna på väg till Ukraina. Det gläder oss att kunna bidra med kostnadsfria besiktningar när vår kund donerar bussar i sin strävan att hjälpa barn färdas säkert till alternativa skolor när de ordinarie blivit förstörda.

Kriget i Ukraina leder till stora förluster såsom förstörda skolor och skolbussar. Detta innebär att skolbarn behöver skjutsas till alternativa skolor vilket ställer krav på fler och längre skolbussar.

I sin strävan att hjälpa till har Keolis sett över sin bussflotta och identifierat närmare 100 bussar som kan vara möjliga för donation till Ukraina.

Säkerheten viktig

För Keolis som sätter säkerheten främst har bussarna genomgått en översyn i samarbete med flera partners, däribland Bilprovningen.

- När Keolis frågade om vi kunde ställa upp och kostnadsfritt besikta bussarna som ska skänkas till Ukraina var det en självklarhet för oss. Det känns fint att kunna göra detta tillsammans med Keolis som är en av våra större kunder, säger Stefan Hesselgren, chef för Bilprovningens operativa drift.

Sedan i somras har Bilprovningens station i Rosersberg kontrollbesiktat de bussar som Keolis ska donera och skicka till Ukraina.

- Att de första 30 bussarna nu är på väg är ett glädjebesked, fortsätter Stefan Hesselgren.

Här på bilden syns Keolis team som har arbetat med Ukrainabussarna Josefin Dandanell, Sanna Nordlander och Hampus Asphage tillsammans med Bilprovningens stationschef i Rosersberg Rickard Fridolfsson.

Klicka här för att läsa mer om Keolis donation av skolbussar till Ukraina.

Våren 2022 skänkte Bilprovningen en halv miljon till behövande i Ukraina. Läs mer här.

Två kvinnor och två män står till vänster om en röd buss.

Keolis och Bilprovningen intill en nybesiktad buss på väg till Ukraina Foto: Bilprovningen