Mer innehåll

Nu bjuds du på Svanenmärkt fika

Vi serverar mer än 1 miljon koppar om året. Därför gör en liten märkning stor skillnad för miljön samtidigt som du kan njuta av en riktig bra fika när du besöker våra stationer.

På årlig basis bjuder vi på över en miljon koppar fika vilket är en ansenlig mängd, motsvarande drygt 250 000 liter.

Därför var det viktigt för oss att ta ett rejält grepp om vår kaffetjänst på stationerna, ställa högre krav och säkerställa en känd märkning.

Allt detta har vi nu uppnått tack vare den Svanenmärkta kaffetjänsten som numera finns på samtliga närmare 110 stationer runt om i landet.

Klimatsmart och hälsosamt

Den Svanenmärkta kaffetjänsten innebär att alla kaffemaskiner är godkända av Svanen och att ingredienserna i dem såsom kaffe, té och choklad till stor del har ekologiska- och/eller rättvisemärkningar.

Tjänsten är även ett bra val för hälsan eftersom Svanen ställer hårda krav på vilka ämnen som får ingå i den plast och metall som kommer i kontakt med kaffet och övriga livsmedel som används i maskinen.

Likaså ställs krav på hur mycket energi som kaffemaskinerna får använda, när de är i drift och går ner i automatiskt energisparläge. Dessa omfattar även installation och underhåll av maskinerna.

I den Svanenmärkta kaffetjänsten ingår också att alla transporter och leveranser är miljöanpassade. Serviceteknikerna är godkända för sparsam körning, samt använder endast godkända rengöringsmedel.

Läs mer om Svanens krav för kaffetjänster på svanen.se.

Läs mer om Bilprovningens hållbarhetsarbete.

Kvinna som står med en blå bilprovningskopp i besiktningshallen med en bil på en lyft i bakgrunden.

Nu bjuds du på Svanenmärkt fika när du besöker oss. Foto: Bilprovningen