Mer innehåll

Se upp för "fulbesiktningar" på nätet

Vi vill varna för så kallade "fulbesiktningar" som har börjat förekomma i sociala medier. Dessa erbjudanden har ingen koppling till fordonsbesiktningsbranschen utan är bedrägerier som ska rapporteras till Polisen.

På senare tid har så kallade "fulbesiktningar" börjat cirkulera i sociala medier.

Låtsas vara besiktningstekniker

I vissa fall är det tydligt att det handlar om att betala för att kringgå den obligatoriska besiktningen. I andra fall kan gärningspersonen försöka lura fordonsägaren genom att utge sig för att vara en medarbetare hos ett ackrediterat besiktningsföretag.

Anmäl misstänkta bedrägerier till Polisen

Bedrägerier på nätet är en växande intäktskälla för kriminella. Polisen misstänker att dessa erbjudanden kan vara knutna till organiserad brottslighet och uppmanar därför allmänheten att anmäla misstänkta bedrägerier.

Ett hot mot trafiksäkerheten

Fusk och manipulering av fordon är även ett allvarligt hot mot både trafiksäkerheten och miljön.

En hand som håller en mobiltelefon och skrollar med tummen.

Se upp för bedragare på sociala medier. Foto: Pickit