Mer innehåll

Nyhet! Nu kan du få del av fordonet kontrollerat för endast 179 kr

Låter bilen konstigt eller bråkar bromsarna på husbilen? Nu kan du boka tid för att kontrollera endast enbart del av fordonet.

Bilprovningen erbjuder sex olika delkontroller av fordon.

Delkontroll vägning

Få besked om vad ditt fordon väger olastat eller lastat. Vi väger lätta personbilar, husvagnar, husbilar, lastbilar, släp och bussar, samt tunga personbilar, husvagnar och husbilar. Klicka här för att se vilka stationer som erbjuder vägning

Delkontroll bromsprov

Få besked om bromsarna fungerar som de ska. Vi kontrollerar bromsfunktion och att bromsarna fungerar lika bra på alla hjulen samt parkeringsbromsen på lätta personbilar, husbilar och lastbilar.

Delkontroll avgasmätning

Få besked om ditt fordon släpper ut för mycket avgaser. Vi kontrollerar utsläppen för lätta och tunga personbilar och husbilar.

Delkontroll fram- och bakvagn

Få besked om vad det finns något problem med fram- eller bakvagnen på ditt fordon. Vi kontrollerar missljud från infästningar och leder i fram- eller bakvagn på lätta personbilar, husbilar och lastbilar.

Delkontroll strålkastare

Få besked om vad fordonets strålkastare fungerar som de ska. Vi kontrollerar ljusbilden och lampor viktiga för trafiksäkerheten på lätta personbilar, husbilar och lastbilar.

Delkontroll däck

Få besked om ditt fordon har några fel på däcken. Vi kontrollerar däcktryck, att hjulen är rätt monterade, att de sitter fast och att de inte är utslitna eller skadade.

Hur bokar jag tid?

Du kan boka tid via webben eller telefon 0771-600 600. Alla stationer erbjuder alla delkontroller förutom vägning.