Mer innehåll

Besiktningstekniker kontrollerar gasol på husbil

Gasolkontroll i husvagn/husbil för din trygghets skull

Att årligen kontrollera gasolutrustningen i din husvagn eller husbil är viktig del i att göra livet på vägen, campingen eller ställplatsen så tryggt och säkert som möjligt. Numera ingår inte gasolkontrollen i den obligatoriska besiktningen av husvagn och husbil, så du måste själv se till att det blir gjort.

Gasolkontrollens innehåll

När vi på Bilprovningen gör en gasolkontroll går vi noga igenom slangar, rörledningar och övriga komponenter. Vi tittar efter skador, förslitningar och sprickor både i och under vagnen/bilen och kontrollerar även fästanordningen för gasolflaskorna. Därefter görs en täthetskontroll.

När all utrustning är kontrollerad samlar vi resultatet i ett protokoll. Där skriver vi förstås även med om vi har upptäckt några skador eller brister. Om kontrollen är godkänd får du ett märke med texten ”Genomförd gasolkontroll” som du kan fästa utanpå husvagnen/husbilen eller vid gasolstationen.

Boka Gasolkontroll

Passa på att göra gasolkontrollen när du ändå är på Bilprovningen för att besikta din husvagn eller husbil. Din besiktningstekniker hjälper dig gärna. Vill du boka tid gör du det enkelt på webben eller ring oss.

Här kan du enkelt boka tid själv genom att skriva in registreringsnumret i rutan nedan.

car number

Fyll i tre bokstäver och tre siffror. Det går också att skriva ett registreringsnummer som slutar med en bokstav istället för en siffra.

Vad händer sedan?

Resultatet av gasolkontrollen rapporteras inte till någon annan än dig som äger husvagnen/husbilen. Ett tryggt tips är att låta åtgärda eventuella skador eller problem så snart som möjligt – och absolut innan du använder husvagnen eller husbilen nästa gång.

Priser för våra extratjänster

Fordon

Tjänst

Pris inkl. moms

Personbil, max totalvikt 3 500 kg

Bilkontroll

599 kr

Personbil, i samband med besiktning

e-Diagnos

99 kr

Personbil

e-Diagnos

199 kr

Husvagn / husbil

Gasolkontroll

289 kr

Personbil/lastbil (max totalvikt 3 500 kg)

Veteranbilskontroll

399 kr

Skrolla i sidled för att se hela tabellen