Mer innehåll

Besiktningstekniker och kund utanför station

Bildiagnos ger dig värdefull kunskap om din bil

En Bildiagnos ger dig ett objektivt utlåtande av bilens funktion och kondition. Du får ett bra underlag som hjälper dig att avgöra om bilen du funderar på att köpa är värd det pris säljaren begär och det gör det enklare för dig att sälja din egen bil till rätt pris. Om du gör en Bildiagnos innan garantin på din bil går ut får du dessutom bra koll på vad du kan ta upp med din verkstad.

Bildiagnosens innehåll

Bildiagnosen tar ungefär en timme och utförs av specialutbildad besiktningspersonal.

Först går vi igenom bilens yttre (plåt och lack) och inre, där slitage, reglage, inredning med mera bedöms. Sedan tar vi ut bilen på en ordentlig provkörning.

Vi kör i olika hastigheter, testar alla växlar och kontrollerar körstabilitet, vibrationer och hur bilen beter sig på vägen. Då känner vi också hur motor, kraftöverföring, styrning, fjädring och bromsar fungerar under körning.

Avslutningsvis kontrolleras däck, chassi, karosseri och rostskydd. Du får en fullständig och omfattande genomgång av bilen.

Boka Bildiagnos

Här kan du enkelt boka tid själv genom att skriva in registreringsnumret i rutan nedan.

car number

Fyll i tre bokstäver och tre siffror. Det går också att skriva ett registreringsnummer som slutar med en bokstav istället för en siffra.

Ditt protokoll

När vi är klara får du ett protokoll med tydliga noteringar om eventuella brister, om sånt som är bra att veta och om det är något som skulle behöva åtgärdas direkt. Det är ett bra underlag när du ska sälja din bil, köpa en bil eller om garantin snart går ut.

I protokollet listas alla de punkter som vi har kontrollerat. Om vi har upptäckt något som avviker från det normala bedöms det enligt följande:

  • Fel (F) – Brister som påverkar säkerheten eller fordonets huvudsakliga funktion bedöms som ett fel.
  • Observation (O) – En observation är något som är bra att veta och hålla koll på. Det handlar om en avvikelse från normalskick med oklar eller försämrad funktion.
  • Saknas (S) eller (C) – Här handlar det om en avvikelse som är så stor att felet bör åtgärdas direkt.

Dessa stationer erbjuder Bildiagnos

Priser för våra extratjänster

Fordon

Tjänst

Pris inkl. moms

Personbil, max totalvikt 3 500 kg

Bilkontroll

559 kr

Personbil

Bildiagnos

1 686 kr

Personbil

e-Diagnos

100 kr (ord.pris 199 kr)

Husvagn / husbil

Gasolkontroll

259 kr

Personbil/lastbil (max totalvikt 3 500 kg)

Veteranbilskontroll

369 kr

Skrolla i sidled för att se hela tabellen