Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Vi sponsrar roligt brädspel med frågor om trafik

Många skolor efterfrågar bra material för att lära ut trafiksäkerhet till eleverna. Därför har Bilprovningen, NTF och Volvo lastvagnar tagit fram ett brädspel som skänks till 1 200 skolor runt om i landet. 

Undersidebild

Enligt läroplanen har skolan ett ansvar för att integrera trafik i undervisningen. Ändå visar undersökningar som NTF låtit göra att det råder stora brister och ojämn trafikundervisning i skolorna. Lärarna säger sig vara i behov av ytterligare stöd och verktyg för sin undervisning i trafik.

Det är skälet till att Bilprovningen, NTF och Volvo Lastvagnar låtit ta fram brädspelet TRAFIKANT med frågor för barn, ungdomar och vuxna. Tanken är att ge barnen möjlighet att lära sig mer om trafiken på ett roligt och enkelt sätt. Att samlas runt ett brädspel ger kunskap både genom spelets frågor och de diskussioner de ger upphov till. 

Spelet riktar sig också till föräldrar och är ett bra sätt att skapa dialog kring trafiksäkerhet i hemmet. Trafiksäkerhetsfrågorna är indelade i tre svårighetsgrader vilket gör spelet givande inte bara för barn, utan även för ungdomar och föräldrar. 

Vill du köpa spelet till rabatterat pris?

Bilprovningen kan erbjuda spelet till det rabatterade priset om 210 kronor (ord.pris 345 kronor) plus frakt 56 kronor. Använd rabattkoden KYBMPG32 när du beställer det via speltillverkaren Wilekias webbplats.

Beställ spel

Läs pressmeddelandet...