Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

”Jag blev överraskad av hur engagerade alla på Bilprovningen var i de här frågorna”

Pelle Halling
Grundare av företaget 4CyCLE

Undersidebild

När Bilprovningens huvudkontor flyttade från Vällingby till nya lokaler i Kista var det viktigt att flytten hanterades på ett hållbart sätt. Företaget 4CyCLE blev samarbetspartner i arbetet. 

– Vi anlitas av företag vid förändringar, som en flytt eller omorganisation, för att ta hand om alla inventarier på ett bra sätt. Kan vi inte lokalisera en köpare skänker vi sakerna till exempelvis skolor eller välgörenhetsorganisationer. I tredje hand sorterar vi och återvinner material i så rena fraktioner som möjligt, berättar Pelle Halling, grundare av 4CyCLE, som hjälper företag att göra hållbara omställningar.

– Jag blev positivt överraskad av hur engagerade och intresserade alla på Bilprovningen var av de här frågorna redan från början. Det märks att företaget är moget och ligger i framkant när det handlar om hållbarhet, säger Pelle Halling.

I Bilprovningens fall handlade det om en flytt från lokaler på 5 000 kvadratmeter där företaget suttit i närmare 20 år till nya lokaler på 1 000 kvadratmeter. Det fanns gott om inventarier att gå igenom, inklusive ett tryckeri och ett gym. Andelen inventarier som gick att sälja, donera eller återvinna uppgick till hela 96 procent.