Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Vi tar ansvar för en hållbar utveckling

Bilprovningen arbetar aktivt och mycket stolt för en hållbar utveckling. Men vad innebär det egentligen? För oss handlar det om att vi vill vara ett långsiktigt, ansvarsfullt och framgångsrikt företag – och att allt vi gör genomsyras av det.

Din trafiksäkerhet sedan 1963

Vårt främsta fokus är trafiksäkerheten, det har det varit i över 50 år och det kommer det alltid att vara. Att genom regelbundna kontrollbesiktningar bidra till säkrare fordon och säkrare förare – och i förlängningen rädda liv i trafiken – är det viktigaste av allt. 

Vi erbjuder även andra tjänster som självklart också handlar om trafiksäkerhet. Ju fler kunder som väljer till någon av dessa kompletterande kontroller, desto mer bidrar vi tillsammans till Nollvisionen – en framtid där människor inte dödas eller skadas för livet i vägtrafiken.

Vårt hållbarhetsarbete omfattar mer

Bildiagnos

Alltid med tanke på miljön

Arbetet för en minskad miljöpåverkan är en naturlig del av vardagen för oss på Bilprovningen. Det gäller förstås de utsläppskontroller vi gör vid besiktningen, men också om att vi delar med oss av vår kunskap – till exempel hur smartare körning kan minska både bränsleförbrukning och utsläpp. Vi gör även en mängd olika åtgärder i vår egen verksamhet.

Bildiagnos

Medarbetarna i centrum

Bilprovningen vill vara den bästa arbetsgivaren i branschen. Det blir vi genom att bry oss om på riktigt, erbjuda bra arbetsvillkor, god arbetsmiljö och kompetensutveckling. Och det ger resultat – trivseln bland våra medarbetare är högre än någonsin. 

Bildiagnos

Ett ekonomiskt ansvar

Ekonomin är en viktig del i vårt hållbarhetstänk. Det handlar förstås om vår egen verksamhet, men också om både samhällets och den enskilde fordonsägarens ekonomi.

Sustainable Brand Index 2020

Ett av Sveriges mest hållbara varumärken

Idag är vi ett av Sveriges mest hållbara företag och varumärken*. Dessutom är vi bäst i branschen bland företag med fordonsrelaterade tjänster.

* Enligt undersökningen Sustainable Brand Index 2020.

Att ta ansvar innebär också att hjälpa andra

En naturlig del i vårt hållbarhetsarbete är att hjälpa olika organisationer, projekt och aktiviteter. Bilprovningen är stolt sponsor av Friends.

Bilprovningen stödjer Friends