Bilprovningen

Bilprovningen som realityserie

Arbetsglädje, humor och en gemensam passion för fordon – det är den varma sidan av Bilprovningen som man får möta i en realityserie som sänds i TV3 och Viafree hösten 2017.

Bilprovningen Tidaholm

Arbetsglädje, humor och passion för fordon

Det är en serie där man får följa och lära känna medarbetarna Fredrik, Ylva, Sandra, Kent, Lasse och Bosse i Tidaholm, deras sammanhållning och vardag samt härliga möten med olika kunder och fordon.

Utöver besiktningsteknikerna i Tidaholm får man möta roliga och intressanta kollegor på andra orter runt om i landet. Bilprovningen har cirka 600 medarbetare på närmare 100 stationer från Skurup till Karesuando.

Fordon spelar en central roll i många svenskars liv – allt från att vara ett privat transportmedel eller kärnan i en verksamhet, till att utgöra ett älskat hem under semestern eller en kul hobby i garaget. Oavsett detta har de flesta fordonsägarna en relation till Bilprovningen och kommer därför att kunna känna igen sig i programmet.

Följ gärna gänget i Tidaholm redan nu på https://www.instagram.com/bilprovningen_tidaholm/

Premiär: Bilprovningen 6 november kl. 20:00 i TV3 och Viafree

I premiären av Bilprovningen får vi träffa den färgstarke stamkunden Kjell, bilmekanikern från Habo som besöker stationen mer eller mindre varje dag. För besiktningsteknikern Ylva är det bråda dagar. Hon är en av landets mest rutinerade folkraceförare och tillsammans med sina två lika folkraceintresserade söner förbereder hon sig inför årets stora folkracehändelse i Tidaholm – flaggracet. I Dalarna får vi även träffa besiktningsteknikern Bengt som har ett minst sagt gediget motorintresse. Han är ägare till närmare 100 bilar och vi får se ögonstenen i samlingen."

#bilprovningentv3

Bengt och kompaktmercorna

Bengts hjärta klappar för kompaktmercorna. Och många fler bilar. I väntan på garageplats är delar av bilparken parkerad på tomten, men snart får de tak över huvudet.

Måndagen den 13 november är det dags igen - då får vi följa med till Rättvik Classic Car Week.

Kolla på hela avsnittet här

#bilprovningentv3 #vigillarbilar

Hur gick det för den stackars hunden?

Ibland är olyckan ett faktum. Hela stationen undrar hur det gick för hunden som prästen i Tidaholm råkade köra på. Som tur är klarade den sig.

Kolla på hela avsnittet här

#bilprovningentv3

Kjells bästa historia

Förutom att Kjell lagar fordon och besöker Bilprovningen i stort sett dagligen gillar han även historier. Han har helt enkelt lätt till skratt och en stor portion humor som vi skulle kunna kalla "pappahumor" eller "Göteborgshumor". Hör honom berätta ett av sina bästa skämt.

Klicka här för att se hela avsnittet

#bilprovningentv3

Vad kännetecknar en Tidaholmare?

Ylva berättar på vad som kännetecknar Tidaholmarna och Sandra får besikta en lite udda husbil. Kan du höra vad Sandra säger till Kjell när hon sitter i förarhytten?

Klicka här för att se hela avsnittet

#bilprovningentv3