Mer innehåll

Ny tjänst från Bilprovningen möjliggör delkontroll av fordon

Låter bilen konstigt eller bråkar bromsarna på husbilen? Inga problem! Sedan början av maj erbjuder Bilprovningen sex olika delkontroller för kunder som bara vill få en del av fordonet kontrollerat – en tjänst som redan visat sig vara mycket efterfrågad.

Efter många kundförfrågningar om att bara kunna kontrollera en del av fordonet gör Bilprovningen slag i saken och introducerar delkontroller. Det innebär att kunder som har bilar med missljud eller krånglande bromsar kan få endast denna del av fordonet kontrollerat.

- Det är roligt att äntligen kunna erbjuda våra kunder möjligheten att göra en delkontroll av sina fordon. Tjänsten har efterfrågats av många, säger Torbjörn Unosson som är projektledare för lanseringen av den nya tjänsten.

Sex olika delkontroller

Bilprovningen erbjuder sex olika delkontroller. Dessa är;

  • Delkontroll vägning: Få besked om vad fordonet väger olastat eller lastat.
  • Delkontroll bromsprov: Få besked om bromsarna fungerar som de ska. Vi kontrollerar bromsfunktion och att bromsarna fungerar lika bra på alla hjulen samt parkeringsbromsen.
  • Delkontroll avgasmätning: Få besked om fordonet släpper ut för mycket avgaser.
  • Delkontroll fram- och bakvagn: Få besked om problem med fram- eller bakvagnen på fordonet. Vi kontrollerar missljud från infästningar och leder i fram- eller bakvagn.
  • Delkontroll strålkastare: Få besked om strålkastarna fungerar som de ska. Vi kontrollerar ljusbilden och lampor.
  • Delkontroll däck: Få besked om fordonet har några fel på däcken. Vi kontrollerar däcktryck, att hjulen är rätt monterade, att de sitter fast och att de inte är utslitna eller skadade.

- Trots att kundunderlaget inte är så stort ännu tycker jag mig se en trend och det är att vägning görs av husbils- och husvagnsägare, fram- och bakvagnskontrollen av nybilsägare med missljud på annars tysta bilar och bromsprov av entusiaster med äldre bilar, avslutar Torbjörn Unosson.

Boka tid eller kom på drop-in

Tjänsterna erbjuds sedan början av maj på samtliga stationer med undantag av vägning som endast finns på ett urval stationer. Kunden väljer själv om man vill boka tid eller komma förbi på drop-in.

Läs mer på www.bilprovningen.se/delkontroll.

För mer information

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

Torbjörn Unosson, Projektledare delkontroll, mobil: 0767-64 95 93, e-post: torbjorn.unosson@bilprovningen.se