Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Bilprovningen – trettonde bäst på hållbar utveckling i Sverige

För fjärde året i rad är Bilprovningen med i toppen när konsumenterna utser Sveriges mest hållbara varumärken. När resultatet av undersökningen Sustainable Brand Index offentliggjordes vid en ceremoni i Stockholm igår placerade sig Bilprovningen, i konkurrens med välkända varumärken som H&M, IKEA och ICA, på trettonde plats. Totalt deltog 242 företag. Bland de statliga bolagen blev Bilprovningen trea, efter Apoteket och Systembolaget. Bilprovningen erhöll också utmärkelsen ”branschbäst”, bland företag med fordonsrelaterade tjänster.

I den årliga undersökningen Sustainable Brand Index bedömer svenska konsumenter vilka som är de mest hållbara varumärkena på den svenska marknaden. I årets undersökning ingick totalt 242 företag, varav flera är bland de mest välkända i Sverige, såsom H&M, IKEA och ICA. 

När resultatet av undersökningen offentliggjordes vid en prisceremoni i Stockholm igår stod det klart att Bilprovningen placerat sig på trettonde plats och än en gång utsetts av till ett av Sveriges mest hållbara företag. 

Branschbäst och på tredje plats bland de statliga bolagen

Bland de statliga bolagen kom Bilprovningen på en tredje plats, efter Apoteket och Systembolaget. Bilprovningen erhöll också utmärkelsen ”branschbäst”, bland företag med fordonsrelaterade tjänster. 

– Det är Bilprovningens ambition att ta ansvar i allt vi gör och att vara en förebild inom hållbarhet. Vi är naturligtvis därför mycket stolta över utmärkelsen och att få den i konkurrens med flera av Sveriges mest välkända varumärken. Nu ser vi fram emot att bidra ytterligare till en hållbar utveckling, främst genom våra tre hållbarhetsmål som är att öka andelen säkra fordon och att vara en attraktiv arbetsgivare samt en miljömässig förebild, säger Bilprovningen vd Benny Örnerfors.

Topplaceringar fyra år i följd

Bilprovningen har deltagit i undersökningen sedan starten 2011. Då placerade sig Bilprovningen på plats 10 bland 151 företag, år 2012 på nionde plats bland 200 företag och år 2013 på trettonde plats bland 228 företag.
– Bilprovningen fortsätter vara ett toppföretag i Sustainable Brand Index tack vare sin starka ställning inom trafiksäkerhet. Bilprovningen är starkt förknippad med miljö och säkerhet och konsumenterna upplever att Bilprovningen är trovärdiga och har hög kompetens inom sitt område, säger Erik Hedén, vd Sustainable Brand Index.

Om undersökningen

Sustainable Brand Index är en årlig undersökning där konsumenter får bedöma vilka som är de mest hållbara varumärkena på den svenska marknaden. Basen i undersökningen är FN:s riktlinjer Global Compact som anger hur företag skall arbeta med miljöansvar- för mänskliga rättigheter, bättre arbetsförhållanden och motverkan av korruption.
Undersökningen besvarades av 9 000 svenska konsumenter och gjordes via webbenkäter under december 2013 och januari 2014. För mer information om rankingen och undersökningen se www.sustainablebrandindex.se

För mer information

Benny Örnerfors, vd Bilprovningen, mobil: 0736-88 22 13, e-post: benny.ornerfors@bilprovningen.se
Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef Bilprovningen, mobil: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se 
Erik Hedén, vd Sustainable Brand Index, mobil: 0708-65 13 97, e-post: erik.heden@sb-insight.com