Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Benny Örnerfors tillträder som ny vd för Bilprovningen i sommar

Benny Örnerfors tillträder som ny vd för Bilprovningen i sommar

Benny Örnerfors, Bilprovningens chef för Produktion och Teknik/IT, har utsetts till ny vd för företaget. Han efterträder Magnus Ehrenstråhle som lämnar sin befattning i sommar.

Vid ett sammanträde fredagen den 9 mars utsåg Bilprovningens styrelse Benny Örnerfors till ny verkställande direktör för företaget.
– Benny Örnerfors, som har arbetat i Bilprovningen i elva år, har en gedigen erfarenhet av branschen, är en uppskattad ledare och har rätt förutsättningar att leda företaget på en konkurrensutsatt marknad, säger Kerstin Lindberg Göransson, Bilprovningens styrelseordförande.

53, civilingenjör och i Bilprovningen sedan 2001

Benny Örnerfors är 53 år och civilingenjör. Han har arbetat inom Bilprovningen i olika ledande befattningar sedan 2001. Sedan 2006 ingår han i företagsledningen och sedan 2009 är han chef för Produktion och Teknik/IT. Han har tidigare bland annat varit chef för De Lavals Research & Test Center och utvecklingschef på Plymovent AB.
– Jag ser verkligen fram emot den nya utmaningen. Bilprovningen har ett starkt varumärke, kompetenta medarbetare och ett uttalat fokus på kund och kvalitet. Min ambition är att Bilprovningen ska vara en ledande och attraktiv aktör på den nya besiktningsmarknaden. Till att börja med är mitt och den övriga ledningens fokus att få försäljningsprocessen i mål, säger Benny Örnerfors, chef Produktion och Teknik/IT samt tillträdande vd.
Benny Örnerfors tillträder tjänsten i sommar men exakt datum är inte fastställt ännu. Bilprovningens nuvarande vd Magnus Ehrenstråhle lämnar då enligt tidigare överenskommelse sin befattning efter elva år. Han kommer att kvarstå som rådgivare till bolaget.
– När Bilprovningen säljer två tredjedelar av stationsnätet och påbörjar den nya resan känns det naturligt att lämna över till en efterträdare och jag kan inte tänka mig någon bättre än Benny Örnerfors, säger Magnus Ehrenstråhle, Bilprovningens vd.

För mer information kontakta:

Kerstin Lindberg Göransson, styrelseordförande

Tel: 0708-91 61 10, e-post: kerstin.lindberggoransson@bilprovningen.se
Benny Örnerfors, chef Produktion och Teknik/IT

Telefon: 0736-88 22 13, e-post: benny.ornerfors@bilprovningen.se
Magnus Ehrenstråhle, vd

Telefon: 0708-20 04 02, e-post: magnus.ehrenstrahle@bilprovningen.se
Cecilia Blom Hesselgren, informationschef

Telefon: 0706-87 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se