Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Driftstörningar hos Tieto påverkar möjligheten att registreringsbesikta fordon

Driftstörningarna hos Bilprovningens IT-leverantör Tieto förväntas fortsätta ytterligare några dagar. Bilprovningen hanterar i nuläget all kontrollbesiktning utan it-stöd, dock går det ej att registreringsbesikta fordon. Eftersom Bilprovningen inte har tillgång till sina system kan inga registreringsbesiktningar ske förrän driftstörningarna hos Tieto är lösta. Bilprovningen arbetar intensivt för att kontakta berörda kunder.

Bilprovningens IT-leverantör Tieto gick söndagen den 27 november ut med ett pressmeddelande om att bolaget har driftstörningar på grund av ett hårdvarufel i ett av sina svenska datacenter.
Trots driftstörningarna genomför Bilprovningen kontrollbesiktningar, men i och med att uppgifter måste dokumenteras manuellt med papper och penna tar varje besiktning längre tid vilket kan skapa förseningar. För att underlätta de tillfälligt uppkomna svårigheterna ber Bilprovningen sina kunder att, om möjligt, ta med registreringsbevis och senaste besiktningsprotokoll för det fordon som ska besiktas.
Registreringsbesiktningar går dock inte att hantera utan it-stöd och Bilprovningen arbetar nu intensivt med att kontakta berörda kunder.

Ingen möjlighet att boka tid

Driftstörningarna innebär även att det inte går att boka tid via internetbokning eller telefon. Dock går det naturligtvis bra att kontakta Bilprovningens Kundtjänst på telefon 0771-600 800 i andra ärenden. Kundtjänst kan inte nås via e-post.
Bilprovningens ledning beklagar den uppkomna situationen och ber om kundernas förståelse under tiden som Tieto arbetar för att avhjälpa felet. Förhoppningen är att funktionerna ska kunna återställas senare i veckan.

För mer information kontakta:

Magnus Ehrenstråhle, verkställande direktör, mobil: 0708-20 04 02

Benny Örnerfors, chef Produktion och Teknik/IT, mobil: 0736-88 22 13

Cecilia Blom Hesselgren, informationschef, mobil: 0706-87 03 66

Marit Thorin, informatör, mobil: 0705-66 02 37

Tillhörande dokument och filer:


Pressinfo_Bilprovningen_driftstorningar_registreringsbesiktningar.doc