Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Bilprovningen söker nyfikna företagare

Snart blir det möjligt att kontrollera utrustning som exempelvis brandskydd, alkolås och färdskrivare i samband med kontrollbesiktningen. Under Automässan presenterar Bilprovningen tankarna kring det nya konceptet och letar samtidigt efter nyfikna företagare som vill vara med och utveckla tjänsten.

Bilprovningen presenterar sin nya tjänst under Automässan som pågår den 19–22 januari på Svenska Mässan i Göteborg.

- Vi har tagit fram ett helhetskoncept som vänder sig till företag inom buss- och taxibranschen samt företag som arbetar med godstransport, säger Thomas Engström, affärsutvecklare på Bilprovningen.

Kontrollerna kan omfatta säkerhetsutrustning som person- eller brandskydd, alkolås, taxameter, färdskrivare och genomförs i samband med den sedvanliga kontrollbesiktningen.

Under mässan kommer Bilprovningen att ta emot anmälningar från kunder som är intresserade av att ingå i ett pilotprojekt under våren för att utveckla tjänsten.

- Vi har fått tydliga signaler på att det här är en lösning som många företagare vill ha. Därför utformar vi tjänsten i nära samarbete med våra kunder. Vi räknar med lansering efter sommaren, avslutar Thomas Engström.

Monterplats: B05:72

Bilder för nedladdning och fri publicering finns på www.bilprovningen.se/bildbank

För mer information kontakta:

Thomas Engström, affärsutvecklare, mobil: 010-702 03 30, e-post: thomas.b.engstrom@bilprovningen.se

Cecilia Blom Hesselgren, informationschef, mobil: 010-702 02 79, e-post:cecilia.blom.granlund@bilprovningen.se