Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

32 000 bussar och lastbilar* får körförbud årligen

Cirka 32 000 privata lätta bussar och lastbilar får årligen körförbud på grund av att ägarna missar att besikta fordonet inom rätt besiktningsperiod. Nu utökar Bilprovningen sin service och skickar en kallelse med förbokad besiktningstid till landets 160 000 privata buss- och lastbilsägare*.

Närmare 20 procent av alla privatpersoner som äger en lätt lastbil eller buss missar att besikta sitt fordon innan det får körförbud. Nu skickar Bilprovningen ut en kallelse med förbokad tid även till dem.

– Förhoppningsvis ökar detta trafiksäkerheten på vägarna då fler blir påminda om att besikta sitt fordon i tid, berättar Gunilla Olnils, chef för Produktionsplanering på Bilprovningen.

Påminnelse i brevlådan för ökad trafiksäkerhet

Att skicka en kallelse med förbokad tid är något som Bilprovningen införde 2003 och som uppskattas. Var tredje kund accepterar tiden. Nu utökas servicen. Från och med november kommer alla de 160 000 privatpersoner som äger en lätt lastbil eller buss också att få en kallelse med förslag på besiktningstid.

Kallelsen skickas ut sex till tio veckor före den föreslagna tiden och kan därför komma strax före eller under besiktningsperioden. Med inbjudan bifogas ett inbetalningskort och tiden bekräftas genom att betala avgiften, annars avbokas den automatiskt.

Det går även att ändra tiden via internetbokningen på bilprovningen.se eller telefonbokningen på nummer 0771-600 600. Självklart behöver fordonsägarna inte vänta in en kallelse med förbokad tid, det är enkelt att boka själv via telefon eller bilprovningen.se.

För mer information kontakta:

Gunilla Olnils, chef Produktionsplanering, mobil: 0706-122 271, e-post: gunilla.olnils@bilprovningen.se

Kristina Sundén, chef Marknadsföring & Försäljning, mobil: 0706-65 61 60, e-post:

kristina.sunden@bilprovningen.se

Cecilia Blom Hesselgren, informationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post:

cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

* Gäller privata bussar och lastbilar upp till och med 3,5 ton.

Tillhörande dokument och filer:

Bilprovningen_skickar_kallelse_till_lastbil_buss.doc