Bilprovningen
Logga in Mina sidor
Registrera Mina sidor

Bilprovningen besiktar motorcyklar i mobil anläggning vid MC-live

Nu är vårsäsongen i full gång. Passa på att besikta din motorcykel i Bilprovningens mobila anläggning som finns på plats under MC-live i Stockholm, precis utanför mässområdet.

Den 30 april-2 maj anordnar Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund tillsammans med MotoLive AB motorcykelmässan MC-live 2010. Detta är ett av landets största motorcykelarrangemang utomhus och går av stapeln i Barkarby utanför Stockholm.
– Vi står precis utanför mässområdet och besiktar motorcyklar i vår mobila anläggning. Vi har drop-in så det är bara att komma, berättar Mats Lundmark, platschef. Besök oss även om du inte ska besikta din hoj eller har frågor om besiktningen.

Köpekontrakt och till-salu-skylt

När motorcykeln är besiktad och klar får ägaren ett besiktningsprotokoll. Det finns även möjlighet att få ett underlag för köpekontrakt och en till-salu-skylt som kan användas vid eventuell försäljning på mässan.
– Det kommer att finnas ett speciellt område på mässan för försäljning av motorcyklar, fortsätter Mats. Och är man i färd med att sälja sin motorcykel kan det vara ett bra försäljningsargument ifall den är besiktad innan.

Bilprovningens mobila anläggning

Under MC-live finns Bilprovningens mobila anläggning på plats precis utanför mässområdet och erbjuder drop-in-besiktning för motorcyklar.
Bilprovningen har två mobila anläggningar som vanligtvis finns stationerade i norra Sverige för att ytterligare öka servicen till kunderna. Mobilen är monterad på en påhängsvagn som transporteras av en dragbil. Väl på plats fälls stödben ut och dragbilen kör undan. Väggarna flyttas utåt och taket höjs. Ramper viks ut och stationen är driftklar på ungefär 30 minuter.

Om mässan

MC-live 2010 genomförs på två orter, Göteborg-Stora Holm den 23-25 april samt Stockholm, Barkarby den 30 april-2 maj.
På mässan finns flera motorcykelleverantörer på plats och det finns möjlighet att provköra ett stort antal motorcyklar. Dessutom blir det Sveriges största utställning av motorcyklar och tillbehör. SMC (Sveriges Motorcyklister) erbjuder fortbildning och teknikutbildning samt översyn av sin motorcykel. Det blir även uppvisningar, classic- och customutställningar, avrostningsaktiviteter, knatteaktiviteter, däck- och avrostningsdepåer med mera.

Pressbilder

Plats och tid

Stockholm, Barkarby: 30 april-2 maj

Fredag: 11.00-18.00

Lördag: 10.00-18.00

Söndag: 10.00-17.00

För mer information

Mats Lundmark, platschef, mobil: 0736-88 24 53, e-post: mats.lundmark@bilprovningen.se

Cecilia Blom Granlund, informationschef, mobil: 0706-87 03 66, e-post:cecilia.blom.granlund@bilprovningen.se

Tillhörande dokument och filer:


Bilprovningen_Mclive_Stockholm.doc